Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind u de antwoorden op de meestgestelde vragen over o.a. dienstverlening en de diverse bussen en touringcars van Arriva Touring.


Wat is het verschil tussen een bus en touringcar?
De term bus wordt vaak gebruikt als het gaat om grote voertuigen die meer dan 8 reizigers kunnen vervoeren. Zo bestaan er minibussen, partybussen, lijndienst bussen maar ook touringcars. Een touringcar is een grotere bus met meerdere faciliteiten. Denk bijvoorbeeld aan een toilet, verstelbare stoelen, film/animatie mogelijkheden en extra bagageruimte. Bekijk hier onze touringcars.

Welke kosten zijn verbonden aan het huren van een bus of touringcar?
De kosten van het huren van een bus of touringcar in Groningen hangt van diverse factoren af. Denk bijvoorbeeld aan het type evenement: 1 daags of meerdaags, de groepsgrootte en de wensen van uw kant. Als u een prijsopgave wilt ontvangen voor uw specifieke reis, kunt u het beste vrijblijvend een offerte aanvragen


Zijn de kosten van de buschauffeur inbegrepen bij de verhuurprijs?
De kosten van de buschauffeur zijn altijd inbegrepen bij de prijs van het busverhuur. Het is daarnaast ook niet mogelijk om een bus zonder chauffeur te huren bij Arriva Touring.


Welke faciliteiten heeft een bus/touringcar?
Dit verschilt per bus, de ene touringcar biedt meer mogelijkheden dan de andere. Faciliteiten waarover al onze bussen beschikken zijn in ieder geval: veiligheidsgordels, bagageruimte, airconditioning, toilet en audio mogelijkheden als WiFi, multimediasysteem, CD/DVD- speler / TFT-schermen, reisleider microfoon, Rietveld-systeem.

Al onze bussen die geschikt zijn voor schoolreizen en excursies beschikken over de volgende gemakken:

Comfort: Schone, nette touringcars, airco, USB-aansluitingen in bussen vanaf 2016.
Veiligheid: Extra veiligheidscheck, veiligheidsfilm, EHBO-trommel, brandblusser, veiligheidshamer en gordels in alle bussen.
Multimedia / navigatie apparatuur: WiFi, multimediasysteem, CD/DVD- speler / TFT-schermen, reisleider microfoon, Rietveld-systeem.
Bekijk hier onze touringcars.


Hoeveel zitplaatsen heeft een bus?
Arriva Touring beschikt over meerdere bussen, touringcars en dubbeldekkers die groepen van 18 tot en met 81 personen kunnen vervoeren.


Hoe kan ik een bus reserveren?
Onze bussen kunt u reserveren door te klikken op de knop met de tekst ‘Vraag nu gratis een offerte aan’. Komt u niet helemaal uit het formulier of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via 088 – 277 81 00. 


Is het verplicht om gordels te dragen in een bus?
Al onze touringcars beschikken over de mogelijkheid om een gordel te dragen. Wanneer dit het geval is, is het wettelijk verplicht om een gordel te dragen in de bus. Wanneer u naar het toilet moet is het uiteraard toegestaan om de gordel los te doen. Let op: passagiers van 12 jaar en ouder zijn zelf verantwoordelijk voor het dragen van een gordel in een bus. Echter zullen onze buschauffeurs aan het begin van de reis vermelden dat het dragen van een gordel verplicht is.


Zijn passagiers verzekerd tijdens een reis in de bus?
Ja, alle passagiers zijn verzekerd wanneer u gebruik maakt van onze bussen. Hou er wel rekening mee dat zodra de passagiers de bus verlaten, de verzekering stopt. Wanneer u zich ook tijdens een groepsuitje of evenement wilt laten verzekeren, doet u er goed aan om apart een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten.