In samenwerking met Battlefield Tours & Liberation Tour Europe

Oorlogsherdenkingsreizen met Arriva Touring. Editie 2024 naar Normandië én de Ardennen is nu te boeken!

Na vele aanmeldingen voor editie 2022 en 2023 hebben we wederom deze reis op onze kalender gezet; van 6 – 10 mei 2024 (vol) en 8-12 september gaan we weer richting de stranden van Normandië. Er is geen andere veldslag in de Tweede Wereldoorlog die méér indruk heeft gemaakt dan de landing van 156.000 geallieerde soldaten op de stranden van Normandië op 6 juni 1944, natuurlijk bekend als D-Day. Het luidde het begin in van de bevrijding van West Europa en het einde van 5 jaar Duitse bezetting. Wij laten u tijdens deze battlefield reis de meest interessante plekken zien met indrukwekkende verhalen over het verloop van de strijd en boeiende verhalen over de helden die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog gevochten hebben. Dit is een herdenkingsreis om niet snel te vergeten.

Ook is onze reis naar de Ardennen weer mogelijk, deze is van 14 – 17 november 2024. Onder begeleiding van een deskundige gids treden we in de voetsporen van de militairen die betrokken waren bij deze slag “the Battle of Bulge” en bezoeken we historische locaties die centraal stonden bij deze bekende slag. “The Battle of the Bulge” is één van de meest bekende veldslagen tijdens WO 2. In december 1944 lanceerden Duitse troepen in de Ardennen geheel onverwacht een laatste grote wanhoopsoffensief, ook wel bekend als operatie ‘Wacht am Rhein’. 

Één van de onderscheidende pluspunten van onze Arriva Touring Tweede Wereldoorlogsreizen is de begeleiding van begin tot eind door een zeer deskundige gids die ons meeneemt naar de bekende historische locaties van deze slag, daarnaast zijn ook ontbijt, lunchpakketten en diners inbegrepen (door onvoorziene omstandigheden kan van het programma afgeweken worden).


De prijzen van deze reizen zijn inclusief:
• Reis per Comfort Class touringcar
• Meerdere hotelovernachtingen
• Ontbijt, lunchpakket en diner
• Begeleiding van een deskundige en gekwalificeerde gids
• Excursiegids
• Entree voor diverse musea
• Diner op de terugreis

• Opstapplaatsen Normandië reis: in Groningen, Utrecht en Prinsenbeek (Normandië)
• Opstapplaatsen Ardennen reis: Hoogkerk P&R, Utrecht P&R Lunetten, Eindhoven – JF Kennedylaan 2


(Bekijk per reis de voorwaarden, onder voorbehoud van wijzingen)

Mocht een bezoek aan de stranden van Normandië of de bossen in de Ardennen altijd al eens op uw verlanglijstje hebben gestaan, dan zijn deze Tweede Wereldoorlog reizen die wij in samenwerking met Battlefield Tours organiseren de uitgelezen kans om dit te gaan doen. Met opstapplaatsen in Groningen, Utrecht en Prinsenbeek is er altijd een mogelijkheid om mee te reizen. Niet alleen de overnachting en alle maaltijden maar ook de begeleiding van een zeer deskundige en gekwalificeerde gids en entrees van interessante musea zijn inbegrepen. Dit is de meest complete battlefield reis die op dit bevrijdingsreizen gebied wordt aangeboden!

Onze partners

Logo Liberation tour Europe en Battlefield

Bekijk ook deze indrukwekkende documentaire over de invasie in Normandië