Duurzaamheid en HVO brandstof

Duurzaam rijden bij Arriva Touring met HVO brandstof

Al onze touringcars zijn technisch in staat om met Hydrotreated Vegetable Oils (HVO) te rijden. Deze HVO is een biologische, duurzame brandstof (ook wel Blauwe Diesel) welke maar liefst 90% minder CO2 uitstoot ten opzichte van reguliere diesel. De grondstof die hiervoor wordt gebruikt zijn plantaardige afvaloliën die eerst gediend hebben voor de voedingsindustrie en is daarom een circulair product (en daarom ISCC-EU goedgekeurd en voldoen aan de EN15940 norm). We hebben op ons eigen terrein in Groningen een tankstation staan voor deze HVO brandstof, maar zouden dit ook op andere plekken kunnen tanken. Op verzoek kunnen wij met deze HVO brandstof in onze bussen rijden. Omdat u kunt aantonen dat er zelfs op vervoersgebied op duurzaamheid wordt gelet, is deze HVO brandstof ook voor uw organisatie interessant! Meer informatie over deze brandstof? Stuur ons een e-mail.

Voordelen voor u…

Het rijden met deze brandstof is ook voor u goed nieuws. Behalve dat het efficiënt is om met een groep samen te rijden in plaats van twintig losse auto’s, bespaart het ook in de portemonnee. Hoewel de HVO nu nog iets duurder is, maakt u wel een bewuste keuze voor duurzaamheid! U kunt ook uw passagiers/medereizigers vertellen dat u speciaal om deze reden voor Arriva Touring heeft gekozen. U bent dan samen met uw medereizigers groen bezig! Bekijk ook onze flyer voor zakelijk en personeelsreizen.

Voordelen hvo

 

Future Fuels

“Samen duurzaam onderweg” is de ondertitel van Future Fuels. We werken actief samen met hen omdat zij een duidelijke visie hebben over de nieuwe manier van rijden met deze brandstof. Future Fuels Wholesale BV wil haar kennis en ervaring in het leveren en toepassen van hoogwaardige high-blends en pure biobrandstoffen van herwinbare bronnen, vermenigvuldigen door een unieke samenwerking met speciaal geselecteerde dealers en distributeurs, met als doel te komen tot een kwalitatief (inter-) nationaal logistiek netwerk voor brandstoffen met toekomst.

Futurefuels

 

Nog meer duurzaam ondernemen

Het moderne wagenpark van Arriva Touring telt 40 touringcars, waarvan er maar liefst 30 een EEV of Euro VI-normering hebben en dus erg schoon zijn. We investeren ieder jaar in nieuw materieel om zodoende continu onze vloot te verjongen. Behalve ons wagenpark, besteden we ook op andere vlakken veel tijd en geld in duurzaam ondernemen. Zo zijn we ISO 14001 gecertificeerd waarbij we systematisch milieuaspecten identificeren en verbeteren, werken we met aanwezigheidssensoren in al onze gebouwen én is ons eigen pand volledig voorzien van LED-verlichting. Tevens zijn onze daken voorzien van zonnepanelen én werken we samen met Renewi zodat ons afval voor 75% wordt hergebruikt. Meer informatie hierover? Stuur ons een e-mail

Wilt u ook milieubewust vervoerd worden?
Vraag dan een offerte aan via deze button.