Into the great wide open letters strand kopieren 1

 Koop hier je busticket voor de festivalbus naar
Into The Great Wide Open op Vlieland! 
Geniet van een festival middenin de natuur! 

Op verschillende dagen rijden we twee keer per dag met onze touringcars vanuit Amsterdam CS en Utrecht CS naar Harlingen (30-31/8 – 1/9)! Al vanaf € 26,50 p.p. enkele reis! Hier kunt u opstappen op de veerboot naar Vlieland! En op de terugweg stap je vanaf de boot direct de Festivalbus in die je weer snel en comfortabel terugbrengt (3-4/9). 

€ 7,50 korting op het festival
Alle bezoekers van Into the Great Wide Open hebben de Goede Reis Toeslag van € 7,50 betaald bij aanschaf van hun festivalticket.
Als je fossielvrij (dus met onze festivalbus) heen en weer reist krijg je dat op het festivalterrein terug als voucher voor de bar. Eenmaal aangekomen op het eiland krijg je dus extra korting door je retour met Arriva!


LET OP: KOOP UW BUSTICKETS VOOR DE HEEN- EN TERUGREIS APART!

(Tip: Je kunt deze bestelling in je winkelmand stoppen en dan verder winkelen voor de kaarten van de heen- of terugreis)

DAGELIJKS MET DE BUS VANUIT AMSTERDAM EN UTRECHT NAAR VLIELAND!


Into The Great Wide Open is een festival op Vlieland. Muziek staat centraal, maar het is vooral de context die het festival eigen maakt.

Middenin de natuur op misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland. Verrassende randprogrammering, beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten en voldoende rust en ruimte om er optimaal van te kunnen genieten.

Zowel publiek als artiest is bezoeker van het eiland waar de zee de grens aangeeft en niet de dranghekken. Into The Great Wide Open Festival 2023 op Vlieland is voor alle liefhebbers van goede alternatieve popmuziek die behoefte hebben aan een sfeerrijk festival, maar ook graag zelf het tempo willen bepalen en net iets meer keuzemogelijkheden willen. Oesters van het wad, vers gevangen zeebaars, met zorg bereid. Uit je dak gaan op een festivalveld én kampvuurliedjes op het strand. Intiem festivalgevoel én de ‘great wide open’.

Sinds de allereerste editie zet de organisatie van Into The Great Wide Open zich in om het festival zo duurzaam mogelijk te organiseren. Ook wij dragen ons steentje daaraan bij. Wij brengen je graag samen met festivalbussen.nl naar het prachtige festival op het Waddeneiland Vlieland, je kunt instappen in onze touringcars die speciaal voor het ITGWO op de superschone 2e generatie HVO UCO biobrandstof naar en van Harlingen rijden, de grondstoffen die hiervoor worden gebruikt zijn plantaardige afvaloliën die eerst gediend hebben voor de voedingsindustrie en zijn daarom ISCC-EU goedgekeurd en voldoen aan de EN15940 norm. De CO2-uitstoot vermindert hierdoor met maar liefst 90%! Meer informatie over onze HVO brandstof kun je hier vinden.

Lees & bekijk meer over Into The Great Wide Open


 

Onze luxe touringcars pendelen van woensdag 30 augustus t/m maandag 4 september tussen Utrecht CS, Amsterdam CS en Harlingen Haven waar je direct op de boot stapt naar Vlieland. Dus geen overstap met zware bagage, parkeerstress/kosten of vertraging. En op de terugweg stap je vanaf de boot direct de Festivalbus in die je weer snel en comfortabel terugbrengt naar Amsterdam CS en Utrecht CS. 

Woon je verder landinwaarts?
Ook dan is dit de snelste reisoptie, het scheelt je al snel anderhalf tot tweeënhalf uur ten opzichte van reizen met het openbaar vervoer!


Milieubewust reizen
De Festivalbussen rijden op fossielvrije brandstof die de CO2-uitstoot maar liefst 85% reduceert!
En daarnaast, één volle touringcar is een stuk milieuvriendelijker dan legio halfvolle auto’s.
Het scheelt je daarnaast ook parkeerproblemen -en kosten in Harlingen (Parkeren kan namelijk niet direct bij de terminal).


€ 7,50 korting op het festival
Alle bezoekers van Into the Great Wide Open hebben de Goede Reis Toeslag van € 7,50 betaald bij aanschaf van hun festivalticket.
Als je fossielvrij (dus met onze festivalbus) heen en weer reist krijg je dat op het festivalterrein terug als voucher voor de bar.
Eenmaal aangekomen op het eiland krijg je dus extra korting door je retour met Arriva!

Ps:… tickets voor de boot koop je zelf via Rederij Doeksen
(http://www.rederij-doeksen.nl/)


 

Wanneer
Het Into The Great Wide Open vindt in 2023 plaats van donderdag 31 augustus t/m zondag 3 september.

Waar
Waddeneiland Vlieland

Hoe laat
Gehele dag

Evenement
https://www.intothegreatwideopen.nl/

Vertrek
diverse dagen en tijden, op 30/31 aug. – 1 september, in totaal 4 ritten
Opstapplaats bij Utrecht CS (Croeselaan 14, hoek Mineurslaan) & Amsterdam CS (Achterzijde station, Ruiterkade 5 tegenover KVK).
Boek hier je tickets vanuit Utrecht en Amsterdam naar Harlingen

Aankomst
diverse dagen en tijden, voorafgaand op de boot die vertrekt vanaf Harlingen

Retour
diverse dagen en tijden, 3 en 4 september, in totaal 3 ritten
Uitstaplocatie bij Utrecht CS (Croeselaan 14, hoek Mineurslaan) & Amsterdam CS (Achterzijde station, Ruiterkade 5 tegenover KVK).
Boek hier je tickets vanuit Harlingen naar Utrecht en Amsterdam

Prijzen
De prijs voor een enkele reis met de Festivalbus is € 26,50
Incl. € 3,50 euro boekingskosten, deze worden als introductie aangeboden en € 1,50 toeslag biobrandstof

Informatie over je geboekte reis:
• Wij vervoeren alleen personen + bagage (weekendtas, handbagage en een tent)*. 
Geen dieren, karren, fietsen, surfplanken, etc.
• Je kunt je busticket tot 5 werkdagen* voor vertrek wijzigen, mits beschikbaar.
• Restitutie na annulering niet mogelijk.
• Arriva Touring behoudt het recht een bus te annuleren als er te weinig deelnemers zijn om ‘m rendabel te laten rijden. Je ontvangt dan uiterlijk 3 dagen voor vertrek bericht.

* Heb je na het lezen van bovenstaande informatie vragen, bijzonderheden of wijzigingen?
Dan mag je tijdens kantooruren (ma-vr van 08.30-17.00 uur) contact met ons opnemen via telefoonnummer 088-2778100 of per mail touring@arriva.nlPs:… tickets voor de boot koop je zelf via Rederij Doeksen

(http://www.rederij-doeksen.nl/)


 

Liever een bus naar Into The Great Wide Open Festival voor jouw groep alleen? Dat kan!

Klik dan hier en geef aan wat je specifieke wensen zijn.

Goede reis infographic 2022

DE GOEDE REIS

KLIMAATNEUTRALE REIS EN TRANSPORT

De Goede Reis is bedacht omdat 65% van de bezoekers in 2019 nog met de (fossiele) auto kwam en dit dus moest veranderen om een klimaatneutraal festival te worden. De bedoeling van het Goede Reis-programma is om de uitstoot van CO2e door transport van bezoekers en materialen klimaatneutraal maken. Dat doen we door:

  1. Te reduceren, of voorkomen – efficiëntere transport plannen, overladen op centrale plekken, zuinigere voertuigen, meer lokaal regelen, meer hergebruik op het eiland. Om te schakelen naar fossielvrije energie – liefst, wind, zon, menskracht, groene stroom, waterstof (mierenzuur), maar minimaal duurzame biobrandstoffen (direct getankt of door Fuel Replacment).
  2. Nog niet te voorkomen restuitstoot opruimen door koolstof opslag – van zeewier en bamboe (horen tot de meeste efficiënte natuurlijke koolstof vangers) gebruiksmaterialen maken die lang meegaan. Zo houden we de koolstof langjarig in vaste vorm uit de atmosfeer. Omdat we vinden dat iedereen zowel fossielvrij als comfortabel naar het festival moeten kunnen reizen, brengen we onder het Goede Reis programma zo veel mogelijk (bijna) fossielvrije reis- en transportopties samen. Ook voeren we dit jaar een duidelijke incentive in – de Goede Reis toeslag – die hopelijk zoveel mogelijk mensen aanzet om fossielvrij te reizen en daarnaast het nodige budget creëert om de ‘nu nog niet te voorkomen restuitstoot’ op te ruimen.

DE GOEDE REIS TOESLAG

Op ieder Into The Great Wide Open-ticket zit een Goede Reistoeslag. Deze toeslag wordt gebruikt om de reis van alle bezoekers klimaatneutraal te maken en de voetafdruk van het festival met ten minste de helft te verkleinen. Bezoekers die aantoonbaar groen reizen, krijgen hun toeslag op het festivalterrein terug als korting bij een bestelling aan de bar. De Goede Reis beloont fossielvrij reizen: iedereen die aantoonbaar duurzaam reist krijgt de Goede Reistoeslag terug in de vorm van korting op een bestelling bij de bar op het festivalterrein. Kan je écht niet anders en reis je toch met de auto naar Vlieland? Dan wordt de toeslag gebruikt om de fossiele CO2-uitstoot van je reis door middel van fuel replacement alsnog fossielvrij te maken. Op deze manier maken we de bootovertochten van alle bezoekers, artiesten, vrijwilligers, crew en al het vrachtvervoer ook klimaatneutraal.