Fietsbussen Afsluitdijk

Volgens de huidige richtlijnen is een volledige bezetting per touringcar weer mogelijk. Een mondkapje en een gezondheidsverklaring is verplicht volgens de huidige RIVM-richtlijnen. Voor groepen met jonge kinderen (jonger dan 13 jaar) gelden bovenstaande regels alleen voor de begeleiding (13 jaar en ouder).

Geldende maatregelen:
• Een volledige bezetting is weer mogelijk.
• Een niet-medisch mondkapje en een gezondheidsverklaring zijn verplicht voor personen van 13 jaar en ouder.
• Bij inzet van onze bussen in het openbaar vervoer, zoals bij treinvervangend vervoer, gelden de protocollen van het openbaar vervoer (let op: ook in het OV is een mondkapje verplicht).


Sinds april van dit jaar rijdt Arriva Touring, i.v.m. grootschalige werkzaamheden en afsluiting van het fietspad, met 2 speciaal ingerichte fietsbussen over de Afsluitdijk. De bussen worden bestuurd door onze eigen chauffeurs, aangevuld door chauffeurs met een achterstand tot de arbeidsmarkt.  Voetgangers, (brom)fietsers en scootmobielen kunnen vanaf 1 april 2019 kosteloos gebruik maken van een fietsbus van Arriva Touring.

Deze rijdt dagelijks vanaf 7.45 uur vanuit Kornwerderzand. De laatste bus vertrekt om 18.45 uur vanuit Kornwerderzand. De fietsbus stopt elk uur bij het busstation in Den Oever, bij het Monument, op Breezanddijk en Kornwerderzand en heeft ruimte voor 30 personen en maximaal 15 fietsen. Ook bromfietsen kunnen mee (maximaal 3), maar hierdoor kunnen er wel minder fietsen mee. De maximale afmeting van voertuigen die mee kunnen met de bus is 0,80m breed bij 1,90m lang. Meer info over het Afsluitdijk project en de dienstregeling? www.deafsluitdijk.nl en www.arrivatouring.nl

Voetgangers, (brom)fietsers en scootmobielen kunnen vanaf 1 april 2019 kosteloos gebruik maken van een fietsbus.

De fietsbus stopt bij het busstation in Den Oever, bij het Monument, op Breezanddijk en Kornwerderzand en heeft ruimte voor 30 personen en maximaal 15 fietsen. Ook bromfietsen kunnen mee (maximaal 3), maar hierdoor kunnen er wel minder fietsen mee. De maximale afmeting van voertuigen die mee kunnen met de bus is 0,80m breed bij 1,90m lang. Reist u met bijzonder vervoer? Vraag twee werkdagen van tevoren uw alternatief vervoer aan (scrol naar beneden voor meer info)

Winterdienstregeling 

Vanaf 15 november 2019 gaat de winterdienstregeling van de fietsbus van start. De fietsbus rijdt dagelijks vanaf 9.00 uur vanuit Kornwerderzand. De laatste bus vertrekt om 16:30 uur. De bus rijdt ieder uur en kwartier. In de wintermaanden maken weinig fietsers gebruik van de fietsbus. Om die reden wordt de frequentie verlaagd. (De winterdienstregeling duurt tot 1 maart 2020. Vanaf dan rijdt de fietsbus weer ieder uur. )

Zomerdienstregeling

De bus rijdt tot 14 november en vanaf 1 maart dagelijks vanaf 7.45 uur vanuit Kornwerderzand. De laatste bus vertrekt om 18.45 uur vanuit Kornwerderzand.

dienstregeling-fietsbus-afsluitdijk
Klik op de afbeelding om te vergroten. Scan de QR code bij de fietsbushalte om de locatie van de fietsbus te zien.

Let op: bij het Monument is in de richting van Noord-Holland naar Friesland geen aansluiting op het fietspad. Je kunt gebruik maken van de voetgangersbrug.

Let op: de fietsbushalte bij Breezanddijk wordt iets verplaatst in verband met de aanleg van een werkterrein van Levvel.

fietsbus afsluitdijk
fietsbus


De buschauffeur helpt met het inladen van je fiets.

Locaties bushaltes, klik om te vergroten.

Minder-valide voertuigen en andere voertuigen met bijzondere afmetingen

Heb je een voertuig (brommobiel, velomobiel, ligfiets, etc.) dat te groot is voor de fietsbus? Op aanvraag kunnen we alternatief vervoer regelen. Dien daarvoor minimaal twee werkdagen voor je reisdatum een verzoek in via Loket Afsluitdijk (loket@deafsluitdijk.nl of 0800-6040). Bij het verzoek vragen wij om de volgende gegevens: type voertuig, het aantal passagiers (en eventueel huisdieren), het contactpersoon, een e-mailadres, een telefoonnummer, de gewenste datum en tijdstip van ophalen: Den Oever: tegenover het busstation Den Oever aan de Robbenoordstraat 3 of Kornwerderzand: op de parkeerplaats bij het tunneltje voor het Afsluitdijk Waddencenter.

Grote groepen

De Afsluitdijk is populair onder recreatieve fietsers en lange-afstand wandelaars. Indien jouw groep uit meer dan 15 fietsers of 30 wandelaars bestaat dan kunnen die niet tegelijk in de fietsbus. Rijkswaterstaat verzorgt geen extra bussen meer (gold alleen voor groepen die voor 1 april 2019 al een tocht hadden geboekt). Je hebt de optie om een deel van de groep een uur te laten wachten op de volgende fietsbus, de optie om zelf aanvullende bussen te regelen of te kiezen voor een alternatief rondje via bijvoorbeeld de veerpont Enkhuizen – Stavoren.

Afgelopen week ging een journalist van het Friesch Dagblad mee, lees hier z’n reisverslag…