Fietsbussen Afsluitdijk


Arriva Touring rijdt, i.v.m. grootschalige werkzaamheden en afsluiting van het fietspad, met 2 speciaal ingerichte fietsbussen over de Afsluitdijk. De bussen worden bestuurd door onze eigen chauffeurs, aangevuld door chauffeurs met een achterstand tot de arbeidsmarkt.  Voetgangers, fietsers en scootmobielen kunnen kosteloos gebruik maken van een fietsbus van Arriva Touring.


Let op: Bromfietsen en scooters mogen helaas niet mee in onze fietsbussen i.v.m. de veiligheid. Reis je met een bromfiets, scooter of een brommobiel, velomobiel, ligfiets, etc. dat te groot is voor de fietsbus? Of ander bijzonder vervoer? Vraag dan twee werkdagen van tevoren alternatief vervoer aan door een mail te sturen naar Loket Afsluitdijk via het volgende emailadres: loket@deafsluitdijk.nl of bel met 0800-6040.
Zolang het fietspad gesloten is kunnen wandelaars, fietsers, bromfietsers en personen met een scootmobiel kosteloos gebruik maken van een fietsbus. De fietsbus stopt bij het busstation in Den Oever, bij het Monument, op Breezanddijk en Kornwerderzand en heeft ruimte voor ongeveer 20 personen, afhankelijk van het aantal fietsen en andere vervoermiddelen. Het is niet mogelijk om een plek in de fietsbus te reserveren. Als je een fiets met aanhanger hebt, kun je ook gebruik maken van de bus. De voorwaarde is dan wel dat je de aanhanger los maakt van de fiets en zowel fiets als aanhanger ieder niet groter zijn dan 0,80 m breed en 1,90 m lang.

Let op: Reis je met een bromfiets, scooter of een brommobiel, velomobiel, ligfiets, etc. dat te groot is voor de fietsbus? Of ander bijzonder vervoer? Vraag dan twee werkdagen van tevoren alternatief vervoer aan door een mail te sturen naar Loket Afsluitdijk via het volgende emailadres: loket@deafsluitdijk.nl of bel met 0800-6040.


De fietsbus blijft volgens de dienstregeling rijden, maar kan in verband met de coronamaatregelen minder mensen vervoeren. Wij vragen iedereen hier verstandig mee om te gaan en gehoor te geven aan het advies van de Rijksoverheid. Wij roepen daarom op om verantwoord te reizen. Blijf thuis bij verkoudheid of griepklachten. Door het coronavirus ziet het openbaar vervoer er wel anders uit. Er zijn een aantal aanvullende maatregelen. Een mondkapje is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder. Doe je mondkapje op, ruim vóórdat je instapt. Houd verder 1,5 meter afstand bij de bushalte en in de bus zoveel afstand als mogelijk. Stap achterin in. De deur aan de voorzijde blijft gesloten, zo is er minder besmettingsgevaar voor de buschauffeur.

Meer info over het Afsluitdijk project en de dienstregeling? www.deafsluitdijk.nl en www.arrivatouring.nl