Groepsdagtocht 2: Het Swarte Paert

Fier. Sterk. Intelligent. Tikje verheven. De kenmerken van het Friese paard. Stoeterij ‘Het Swarte Paerd’ is uw bezoek meer dan waard. Ontdek ook het Venetië van Nederland, ze danken hun eretitel aan de grote rol die het water speelt.
Al vanaf
 47,00
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Het Swarte Paert

Eén van de mooiste kenmerken van Friesland is zonder meer het Friese paard, een prachtig statig en majestueus dier waar men in Friesland met recht trots op is. Het Friese paard. Fier. Sterk. Intelligent. Tikkeltje verheven. Alsof ze zich bewust is van de eeuwen die haar voorouders hebben afgelegd en van de plek die ze inneemt in zovele harten Bij Stoeterij Het Swarte Paert begint uw middagtocht. We starten deze middag met koffie/ thee en een plakje cake. Aansluitend vertelt een gids over de sport en historie van het Friese paard. Na de rondleiding volgt een dressuurshow met uitleg en prachtige muziek.

Vanuit Friesland rijden we naar Giethoorn, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Het karakteristieke dorp vindt zijn oorsprong in het afgraven van veen. De turfgravers haalden op de voor hun gunstige plaatsen het veen uit de bodem, mengden dit en gooiden het veen op het land om het te laten drogen, daarna werd er turf van gestoken. Door het afgraven van veen ontstonden er plassen en meren. Om de turf te vervoeren groef men vaarten en sloten. Hierdoor zijn vele huisjes als het ware op eilandjes gebouwd. Eilandjes die alleen via de karakteristieke bruggetjes te bereiken zijn. Tegenwoordig bepalen de vele smalle grachten, de bruggen, de pittoreske boerderijen en de prachtige tuinen het gezichtsbeeld van Giethoorn. Tijdens de rondvaart geniet u van de vele gezichten, die Giethoorn laat zien.
Deze veelzijdige middagtocht wordt met een diner afgesloten.

Reisinformatie

Prijzen:
– 31-35 personen: € 63,50 p.p.
– 36-40 personen: € 58,50 p.p.
– 41-45 personen: € 54,50 p.p.
– 46-50 personen: € 51,50 p.p.
– 51-55 personen: € 49,- p.p.
– 56-62 personen: € 47,- p.p.
* Op basis van prijspeil 2022

Inclusief:
– 2x koffie met cake
– Dressuurshow
– Rondvaart
– 3-gangendiner

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.