Groepsdagtocht 2: Het Swarte Paert

Fier. Sterk. Intelligent. Tikje verheven. De kenmerken van het Friese paard. Stoeterij ‘Het Swarte Paerd’ is uw bezoek meer dan waard. Ontdek ook het Venetië van Nederland, ze danken hun eretitel aan de grote rol die het water speelt.
Al vanaf
 49,00
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Het Swarte Paert

Één van de mooiste kenmerken van Friesland is zonder meer het Friese paard, een prachtig statig en majestueus dier waar men hier met recht trots op is. Nu hebben we dé plek om deze prachtige ‘zwarte parels’ te bewonderen. Bij Stoeterij‘Het Swarte Paert’ kunt u een kijkje nemen in de stallen met sportpaarden, de jonge paarden en de hengstenhouderij waar de mooiste ‘vaderdieren’ van Nederland staan. Hier kunt u de paarden zelf zien, aanraken en kennis maken met de Friese paardencultuur vanaf ca. 1830.

Vanaf uw opstapplaats(en) gaan we richting het zuidoosten van de provincie Friesland. Bij aankomst in Hemrik beginnen we met een kopje koffie/thee met een plakje cake. Aansluitend is er een rondleiding. De gids vertelt honderduit over sport en historie van het Friese paard in het inpandige museum met klederdrachten, sjezen, arrensleden, koetsen, rijtuigen, etc. Na de rondleiding volgt een leuke dressuurshow met uitleg en prachtige muziek. Na het bezoek aan de sjieke Friese paarden gaan we op weg naar ons dineradres. Dit keer in stijl, in een sjiek Fries dorp: Beetsterzwaag.

Incl: 2x koffie/thee met oranjekoek, dressuurshow, rondleiding, driegangendiner

Combineer dit met:

√  Museum Ot en Sien in Surhuisterveen
√  Museum Joure in Joure
√  Grutte Pier Brouwerij in Bartlehiem

Reisinformatie

Inclusief:
– 2x koffie met cake
– Dressuurshow
– Rondleiding
– 3-gangendiner

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.