Groepsdagtocht 8. De Zaanse Schans, Volendam en Marken

Wie op de Zaanse Schans om zich heen kijkt, ziet geschiedenis. Een gevoel van nostalgie, heimwee bekruipt u bij het zien van de houten gevels, de knijpraampjes en de lage deuren. Na het bezoek aan de Zaanse Schans rijdt de bus naar Volendam. U kunt op eigen gelegenheid het oude centrum van Volendam verkennen. Laat een mooie foto in klederdracht maken, eet een visje op de Dijk. Op de terugweg stoppen we voor een driegangendiner.
Al vanaf
 81,00
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

De Zaanse Schans, Volendam en Marken

Wie op de Zaanse Schans om zich heen kijkt, ziet geschiedenis. Een gevoel van nostalgie, heimwee bekruipt u bij het zien van de houten gevels, de knijpraampjes en de lage deuren. Hier liggen eeuwenlange herinneringen als voetstappen van het verleden in elk vertrek beklonken. Honderden jaren geleden werd al binnen deze muren geslapen, gekookt, gelachen, gehuild, liefgehad, geruzied, geboren en gestorven. Nog steeds, de Zaanse Schans leeft, want alle panden worden bewoond.

Direct al bij de ingang vindt u pannenkoeken-restaurant De Kraai, een geweldig oud Hollands restaurant in Zaanse stijl met een groot terras aan het water. Hier hebben we gereserveerd voor de pannenkoekenlunch. Na het bezoek aan de Zaanse Schans rijdt de bus naar Volendam. U kunt op eigen gelegenheid het oude centrum van Volendam verkennen. Laat een mooie foto in klederdracht maken, eet een visje op de Dijk. Halverwege de middag scheept u in op de boot naar Marken. De Marken Express brengt u naar het voormalig eilandje Marken met zijn typische groene huisjes. Breng een bezoek aan het beroemde souvenirwinkeltje van Sijtje Boes. De bus haalt u weer op uit Marken. Op de terugweg stoppen we voor een driegangendiner.

Incl.: onderweg koffie met iets lekkers, entree Zaanse Schans, overtocht met de Marken Express, driegangendiner bij Robachers watermolen

Reisinformatie

Inclusief:
onderweg koffie met iets lekkers, entree Zaanse Schans, overtocht met de Marken Express, driegangendiner bij Robachers watermolen

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.