Bouillon en Parijs

Deze 6-daagse busreis brengt ons naar het mooie Bouillon. Met o.a. excursies naar Luxemburg, Parijs, Bastogne en de Ardennen een heerlijke vakantie om mee te maken.
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Bouillon en Parijs

Deze mooie excursiereis brengt u naar de mooie Belgische Ardennen. Het reisdoel is Bouillon, met zekerheid een van de leukste en gezelligste plaatsjes in de Ardennen niet ver van de grens met Frankrijk. Aan de rivier de Semois en in de bosrijke omgeving van Bouillon zijn er talloze mogelijkheden voor een mooie wandeling. Natuurlijk maken we ook een paar mooie excursies, zoals bijvoorbeeld naar Dinant, Luxemburg en Echternach. En we brengen ook een bezoek aan de lichtstad.

Dagprogramma

Dag 1: Ardennen en Bouillon
Vanaf de opstapplaatsen ontvangen we u op de wisselplaats met een kopje koffie. We rijden zuidwaarts door Limburg richting de Belgische grens. In Zuid-Limburg stoppen we voor de lunch. Bij Luik verlaten we de snelweg en rijden we door de bossen en heuvels van de Ardennen naar de mooie watervallen van Coo. Voor het diner komen we aan in Bouillon.

Dag 2: Luxemburg en Echternach
Na het ontbijt zetten we koers naar het derde land van de Benelux: Luxemburg. We gaan naar de zeer interessante hoofdstad, en zullen ook genieten van de schitterende natuur. We zien de hoogtepunten waarbij het centrale plein ‘Place d’Armes’ met vele restaurants en terrasjes zeker niet wordt overgeslagen. Via een schitterende, landelijke route dwars door Luxemburg komen we vervolgens in Echternach. De oudste stad van Luxemburg is schilderachtig en mooi gelegen aan de rivier de Sure op de grens met Duitsland.

Dag 3: Bouillon en Orval
Het beroemde kasteel van ridder Godfried van Bouillon ziet u vanuit ons hotel aan de overkant van de rivier de Semois al liggen. We wandelen erheen en een gids neemt u mee aan de hand en vertelt over de bloedige kruistochten van weleer en de betekenis van het kasteel en Godfried van Bouillon. Bouillon is een van de parels van de Ardennen en heeft een gezellig centrum met terrasjes en vele winkels. Na de lunch maken we een mooie tocht langs de Semois en rijden we door de natuur met dichtbegroeide wouden en dalen, grote meanders en prachtige vergezichten. In Orval bezoeken we de grote en machtige Abdij van Orval. De oude Cistercienzerabdij onthult een boeiende geschiedenis. Er is ook een tuin met geneeskundige planten.

Dag 4: Parijs
Vandaag maken we ons op voor een bezoek aan de lichtstad! Na een vroeg ontbijt rijden we naar Parijs. Hier maken we onder begeleiding van een ervaren en Nederlandssprekende gids een rondrit langs de mooiste bezienswaardigheden van deze wereldstad. We zien o.a. de Eiffeltoren, de Champs-d’Elysees, de Arc de Triompf, de Notre Dame en de Sacre Coeur en komen ogen te kort om alle indrukken in ons op te nemen. ‘s Middags heeft u de gelegenheid om een boottocht op de Seine te maken. In de loop van de middag brengt de bus u weer terug naar Bouillon.

Dag 5: Bastogne
De ochtend kunt u rustig naar eigen wens invullen. Na de lunch maken we een ritje dwars door de Ardennen naar Bastogne, dat bekend is vanwege het Ardennenoffensief in de Tweede Wereldoorlog. Het centrum heeft die typische, gezellige Ardense sfeer en is natuurlijk ook bekend van de Bastognekoek.

Dag 6:  Dinant en Nederland
Via een mooie route rijden we naar Dinant, prachtig gelegen aan de Maas. Hier bevindt zich de Abdij van Leffe, oorsprong van het bekende, verrukkelijke Belgische bier. Honderd meter hoog boven Dinant ligt de Citadel en vesting, die te bereiken zijn via 408 treden of met een kabelbaan direct vanuit het centrum. U kunt ook een boottocht maken over de Maas. We sluiten de reis af met een afscheidsdiner.

Hotel: de la Poste****
Ligging: zeer gunstig in het centrum van Bouillon en aan de rivier de Semois.
Faciliteiten: receptie, ruime en gezellige lounge met bar, sfeervol restaurant met uitzicht op de rivier en kasteel, ontbijtruimte, tv-ruimte, terras, lift en gratis Wifi in het hele hotel.
Kamers: voorzien van tv, gratis kluisje en badkamer met fohn, bad of douche, en toilet.
Bijzonderheden: uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangendiner

Reisinformatie

Inclusief:
– Reis per luxe Comfort Class Touringcar
– Overnachtingen volgens programma
– Deskundige chauffeur, tevens reisleider
– Begeleiding (Nederlandssprekende) gids in Bouillon en Parijs
– Alle omschreven excursies
– 5 x diner, 5 x lunch, 5 x ontbijt, 1 x afscheidsdiner

Prijs:
Middels een offerte ontvangt u de daadwerkelijke prijs van ons.

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.