8-daagse busreis: Romantiek in Zuid-Duitsland

Het vlakke land van Bayerisch Schwaben is dun bevolkt. Tussen uitgestrekte landbouwgronden en weilanden liggen juweeltjes van middeleeuwse stadjes en dorpjes. De levendige studentenstad Augsburg vormt het trotse hart van dit deel van Beieren.
Al vanaf
 535,00
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

8-daagse busreis: Romantiek in Zuid-Duitsland

De bestemmingen in Zuid-Duitsland zijn terecht de bestemmingen voor deze reis. Het vlakke land van Bayerisch Schwaben is dun bevolkt. Tussen uitgestrekte landbouwgronden en weilanden liggen juweeltjes van middeleeuwse stadjes en dorpjes. De levendige studentenstad Augsburg vormt het trotse hart van dit deel van Beieren. Ons vakantieadres Aystetten is een rustig dorpje op ca. 12 km afstand van Augsburg. Ook het bruisende München en het schilderachtige Oberammergau liggen in de directe omgeving.

Dagprogramma:

Dag 1: Aystetten
Na een kopje koffie beginnen we onze reis richting Zuid-Duitsland. Aan het einde van de dag worden we gastvrij verwelkomd door de familie Söhnel in Hotel Söhnel in Aystetten.

Dag 2: Oberammergau en Schloss Linderhof
Vandaag rijden we naar Oberammergau. Dit dorp is beroemd vanwege de  assiespelen. Elke tien jaar beelden de dorpsbewoners hier de lijdensweg van Christus tot zijn kruisiging uit. Ook bezoeken we Schloss Linderhof, een barokslot in het Graswangtal bij het plaatsje Ettal.

Dag 3: Vrije ochtend en Augsburg
We vertrekken aan het begin van de middag naar Augsburg, de stad aan de rivier de Lech.

Dag 4: Landsberg am Lech en Kaufbeuren
Vandaag bezoeken we Landsberg am Lech aan de Romantische Strasse die van Main naar de Alpen leidt. ‘s Middags staat een bezoek aan de Aktienbrauerei in Kaufbeuren op het programma. Hier kunt u deelnemen aan een rondleiding door de brouwerij en een bierproeverij (ca. € 6,- p.p.).

Dag 5: München
Vandaag bezoeken we de hoofdstad van Beieren: München. Een heerlijke cultuurstad waar u tijdens een wandeling door het historisch centrum kennismaakt met talrijke fraaie gebouwen, zoals de Feldhernhalle en het Neue Rathaus. In de Maximillianstrasse, een van de chique winkelstraten is werkelijk alles te koop.

Dag 6: Romantische Strasse en Ulm
We maken vandaag een mooie tocht langs een deel van de beroemde Romantische Strasse. Deze route loopt van Würzburg aan de Main naar Neuschwanstein en Füssen aan de voet van de Alpen. Aan de in totaal 350 km lange route liggen veel mooie stadjes en één daarvan is Ulm welke we ‘s middags bezoeken.

Dag 7: Neuschwanstein in Hohenschwangau
We bezoeken Neuschwanstein, het prachtig gelegen kasteel van Ludwig II. In slot Hohenschwangau bracht Lodewijk II een groot deel van zijn jeugd door. Op een steenworp afstand liet de jonge koning later Neuschwanstein bouwen, een van zijn beroemdste scheppingen.

Dag 8: Nederland
Na het ontbijt keren we terug naar Nederland. Na de afscheidsmaaltijd brengen we u naar uw uitstapplaats.

Hotel Söhnel
Ligging: mooi gelegen in Aystetten, op ca. 300 meter van het centrum.
Faciliteiten: receptie met kluisjes, lift, restaurant, café, bar en terras.
Kamers: netjes ingericht, met tv, telefoon, radio, minibar, badkamer met douche, toilet en föhn.

Reisinformatie

Inclusief:
– Reis per luxe Comfort Class Touringcar
– Begeleiding door deskundige chauffeur, tevens reisleider
– 7x overnachting in 2-persoonskamer
– 7x ontbijt – 7x diner
– Kopje koffie bij vertrek
– Excursies zoals omschreven (exclusief entreegelden)
– Warme afscheidsmaaltijd

Prijs:
Vanaf 535,- p.p.
Middels een offerte ontvangt u de daadwerkelijke prijs van ons.

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.