Hinterschmiding in het Beierse Woud

Aanrader! De 8-daagse busreis naar de Duitse deelstaat het Beierse Woud is een ware trekpleister. Wegens succes bieden we ook dit jaar deze reis aan. Bekijk de volledige informatie..
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Hinterschmiding in het Beierse Woud

Het Beierse Woud is een middelgebergte in de Duitse deelstaat Beieren. Het gebied loopt langs de grens met Tsjechië en gaat over in het Bohemen. Van noord naar zuid loopt het woud vanRegensburg tot aan Passau. Bekend is hier de glasproductie.
Er zijn nog veel ambachtelijke glasblazerijen. Tijdens de reisbezoeken we o.a. de 3-stromen-stad Passau, Bohemen (Tsjechië),Spiegelau en Regensburg.

Dagprogramma

Dag 1: Hinterschmiding

Vanaf de opstapplaatsen in het noorden, reizen we rechtstreeks naar Zuid-Duitsland. Na een aantal stops komen we in de namiddag aan in Hinterschmiding.

Dag 2: Hinterschmiding en Finsterau
We doen het de tweede dag rustig aan. Voor de liefhebbers is er een wandeling door het dorp, o.l.v. de hotelier. ‘s Middagbezoeken we het openluchtmuseumdorp Finsterau. Verstopt achter de bossen en bergen van het nationaal park, dicht bijde Boheemse grens, gaat u terug in de tijd. En geniet u van de boerenhuizen, boerderijen, dorpssmederij en straatherberg van vroeger.

Dag 3: Ceský Krumlov en Ceské Budêjovice (Tsjechië)
We gaan vandaag naar Tsjechië en beginnenin Ceský Krumlov, een schilderachtig stadje in de Bohemen met hobbelige straatjes met kinderkopjes, gezellige winkeltjes en restaurantjes. ’s Middags bezoeken we Ceské Budêjovice (Budweis), de hoofdstad van Zuid-Bohemen. Bekend van het Budweiser bier, dat in grote delen van de wereld wordt verkocht. U kunt ook kasteel Hluboká, de zwarte toren en de Samson fontein bezoeken. Maar bovenal is het een stad om te winkelen.

Dag 4: Beierse Woud
Deze dag rijden we een deel van de Glasstrasse. We bezoeken o.a. Spiegelau, het schnappsmuseum en Weinfurtner Glasdorf Arnbrück an der Glasstrasse. Hier kunt u glasblazers aan het werk zien. U krijgt een rondleiding door de glashut. Via een mooie route door het Beierse Woud gaan we terug naar het hotel.

Dag 5: Passau
We rijden vandaag naar de 3-stromen-stadPassau. De stad ligt aan de Donau, de Inn en de Ilz. In de Stephansdom staat het grootste orgel van Europa. Met enige regelmaat speelt de organist op het orgel met de 17.000 pijpen. ’s Middags kunt u een boottocht op de Donau maken.

Dag 6: Regensburg
We gaan naar Regensburg aan de Donau. De stad is ooit ontstaan als een Keltische nederzetting, maar heeft ook een bloeiperiode gehad tijdens de Romeinse tijd. Tijdens een rondleiding beleeft u deze tijd, maar ook de Middeleeuwen. De Porta Praetoria is een van de belangrijkste bouwwerken in de stad. Blikvanger blijft toch wel de St. Peter Dom.

Dag 7: Waldkirchen en Hauzenberg
’s Ochtends bezoeken we het gezellige plaatsje Waldkirchen. Hier kunt u genieten van een kopje koffie en/of lunch. ’s Middags staat een bezoek aan het granietmuseum in Hauzenberg op het programma. In dit museum komt u alles te weten over deze wereldberoemde Beierse steensoort. U maakt er zelfs een reisje naar het binnenste van de aarde.

Dag 8: Nederland
We vertrekken vroeg in de ochtend richting Nederland. We maken diverse stops onderweg. In de buurt van de Duitse grens hebben we een afscheidsdiner.

Hotel: Mayerhofer***
Ligging: in het centrum van het dorp Hinterschmiding.
Faciliteiten: restaurant, lift, ruimte met een mooi uitzicht om gezellig te zitten, dagcafé, overdekt zwembad en sauna.
Kamers: voorzien van tv en badkamer met douche en toilet.
Bijzonderheden: halfpension, ontbijtbuffet en 3-gangendiner. Het hotel heeft een uitstekende keuken, een eigen forellenvijver en hertenkamp.

Reisinformatie

Inclusief:
– Bbq-avond
– Wandeling door Hinterschmiding o.l.v. de hotelier
– Gids in Regensburg
– Reis per luxe Comfort Class Touringcar
– Deskundige chauffeur, tevens reisleider
– Diverse excursies
– 7 x ontbijt, 7 x diner, 1 x afscheidsdiner

Prijs:
Middels een offerte ontvangt u de prijs van ons.

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.