Salzburgerland, Salzkammergut en Berchtesgaden

Een 10- daagse busreis naar Oostenrijk. Een van de locaties is Salzkammergut, de geliefde vakantiebestemming van keizerin Sissi.
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Salzburgerland, Salzkammergut en Berchtesgaden

Tijdens deze reis verblijft u in het prachtige natuurgebied van de Tennengau,
een bosrijk gebied even ten zuiden van Salzburg. We bezoeken uiteraard ook het romantische Salzkammergut, de geliefde vakantiebestemming in Oostenrijk van keizerin Sissi. Het Salzburgerland en het nabij gelegen Berchtesgaden staan bol van historie.

Dagprogramma

Dag 1: Zuid-Duisland
Via de opstapplaatsen rijden we naar het zuiden van Duitsland. We dineren en overnachten in het overnachtingshotel.

Dag 2: Puch
We doen het vandaag rustig aan. In de middag komen we aan bij ons hotel in Puch. Hier zullen we de komende 7 nachten verblijven.

Dag 3: Puch en Berchtesgaden
We blijven vandaag in de omgeving van ons hotel. We gaan naar Obersalzberg, waar u kennismaakt met de geschiedenis van het derde Rijk. U kunt met een lokale bus naar het Kehlsteinhaus, de voormalige woonplaats van Adolf Hitler.
Bij mooi weer geniet u hier van een adembenemend uitzicht op de Alpen.
’s Middags bezoeken we de mooie Konigssee. Op dit schitterende meer kunt u een boottocht maken naar St. Bartholoma.

Dag 4: Salzburg
We gaan de Oostenrijkse grens over en bezoeken onder leiding van een Nederlands sprekende gids de stad van Mozart: Salzburg. Na deze rondleiding heeft u ruim de tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen en bijvoorbeeld een tochtje met een fiakerkoets te maken.

Dag 5: Chiemsee en Deutsche Alpenstrasse
We gaan op weg naar de Chiemsee, het  meer dat u op de heenreis al heeft zien liggen. We rijden naar Prien en vanaf daar gaan we verder met de boot naar Herrenchiemsee. Een paardenkoets brengt u naar het slot dat werd gebouwd door sprookjeskoning Ludwig van Beieren. Via een deel van de Deutsche Alpenstrasse rijden we met de bus terug naar ons hotel.

Dag 6: Salzkammergut
We nemen u vandaag mee voor een rondrit door het prachtige Salzkammergut. Een gebied met zo’n 75 meren. Het totale gebied staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. ‘s Ochtends brengen we een bezoek aan Sankt Wolfgang aan de Wolfgangsee. U kunt koffiedrinken in hotel ‘Im Weissen Rossl’. Leuk is het om in Sankt Gilgen op de boot te stappen en over de Wolfgangsee naar het hotel te varen. De bus wacht u daar op en we gaan verder naar Bad Ischl. Dit is het bekende kuuroord van keizer Frans Josef en keizerin Sissi. U kunt hier ook de Kaiservilla bezoeken.

Dag 7: Salzburgerland en Bad Reichenhall
‘s Ochtends gaan we naar het openluchtmuseum bij Salzburg. U kunt hier kennismaken met het boerenleven in het Salzburgerland. Vervolgens rijden we naar Bad Reichenhall, het centrum van de zoutwinning en -verwerking. Een bezoek aan waarschijnlijk ’s werelds mooiste zoutziederij de Alte Saline is beslist de moeite waard. Ook Bad Reichenhall zelf is het vertoeven waard, zoals dit in de meeste Duitse kuurbaden het geval is.

Dag 8: Berchtesgaden
Een bezoek aan het plaatsje Berchtesgaden mag natuurlijk niet ontbreken. ‘s Ochtends heeft u alle tijd om te winkelen in dit gezellige plaatsje. ’s Middags rijden we naar Schloss Hellbrun bij Salzburg, het slot dat model stond voor de musical ‘The Sound of Music’. We krijgen een rondleiding langs de Wasserspiele (soort bedriegertjes) en daarna kunt u het slot bekijken.

Dag 9: Zuid-Duitsland
We vertrekken vandaag weer richting Nederland. We doen het deze dag rustig aan, we overnachten immers weer in Zuid-Duitsland. Onderweg maken we een stop in Kellheim in het Altmuhltal. Hier kunt u een boottocht maken langs de Donaudurchbruch. De Donau stroomt hier tussen een 80m hoge rotswand door.

Dag 10: Nederland
Na het ontbijt vervolgen we de reis naar Nederland. Onderweg maken we een aantal stops en aan het begin van de avond sluiten we de reis af met een afscheidsdiner in de buurt van de Nederlandse grens.

Hotel: Kirchenwirt***
Ligging: dit familiehotel ligt in het centrum van het plaatsje Puch bij Salzburg.
Faciliteiten: gezellig restaurant, bar, wellnesscentrum en gratis internetaansluiting.
Kamers: de comfortabel ingerichte kamers zijn voorzien van tv, telefoon, radio, badkamer met bad of douche en fohn, toilet, sommige kamers hebben een balkon.
Bijzonderheden: ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

Reisinformatie

Inclusief:
– Reis per luxe Comfort Class Touringcar
– Overnachtingen volgens programma
– Deskundige chauffeur, tevens reisleider
– Nederlandstalige gids in Salzburg
– 9 x ontbijt en 9 x diner

Prijs:
Middels een offerte ontvangt u de prijs van ons.

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.