Mecklenburgische Seeenplatte, Polen en Berlijn

8 dagen op reis naar Seeenplatte, Polen en Berlijn, gaat u ook mee? Berlijn als hoofdstad van Duitsland is een prachtige stad waar onze gids u op de hoogte brengt van historische punten…
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Mecklenburgische Seeenplatte, Polen en Berlijn

Een prachtige reis naar het relatief onontdekt, maar zeer mooie heide- en boslandschap in het noordoosten van Duitsland. We maken de reis in september, de heide bloeit danvolop. We bezoeken het historische Oranienburg, de Poolse stad Stettin en de meren van Mecklenburg. En natuurlijk verkennen we Berlijn, de hoofdstad van Duitsland.

Dagprogramma

Dag 1: naar Oranienburg
Vanaf de opstapplaatsen rijden we naar de grens met Duitsland. Onderweg maken we een aantal stops, onder andere voor koffie met gebak.

Dag 2: Oranienburg
In de ochtend doen we het rustig aan. U heeft alle tijd om de omgeving van het hotel te verkennen. ’s Middags bezoeken we het slot van Oranienburg. In 1652 liet Frederik Willem van Brandenburg dit slot bouwen voor zijn echtgenote Louise Henriëtte van Oranje-Nassau.

Dag 3: Berlijn
Vandaag verkennen we de hoofdstad van Duitsland. Onze Nederlandstalige gids laat u een groot deel van de stad zien. Uiteraard komen we langs monumenten als de Brandenburger Tor, de grensovergang Checkpoint Charlie, de Kurfürstendamm en Unter den Linden.

Dag 4: Stettin, Polen
Onder leiding van de Duitstalige gids verkennen we vandaag Stettin, de hoofdstad van de Noord-Poolse deelstaat Pommeren. U kunt hier een wandeling maken over de Oderpromenade. Ook de imposante Jacobikerk en het gotische stadhuis zijn zeker een bezoekje waard.

Dag 5: Meren van Mecklenburg
We vertrekken naar het noorden en maken een prachtige boottocht over de meren
van Mecklenburg van Lychen naar Ravensbrück. Onderweg stappen we uit in Himmelpfort. Hier woont de kerstman en kunt u meteen uw verlanglijstje achterlaten.

Dag 6: Niederfinow en Chorin
De scheepslift bij Niederfinow is de oudste nog in gebruik zijnde scheepslift van Duitsland. We bezoeken dit belangrijke kunstwerk op de vaarroute Berlijn – Stettin.
’s Middags gaan we naar de Uckermarker Brauerei in Chorin. Hier kunt u zien hoe bier gebrouwen wordt en het natuurlijk ook proeven.

Dag 7: Potsdam
We gaan naar Potsdam, bekend om de prachtige tuinen en paleizen. Hier bewonderen we onder andere het slot Sanssouci van Frederik de Grote. We verkennen de Hollandse wijk en maken aansluitend een boottocht op de Havelmeren.

Dag 8: Nederland
Na het ontbijt keren we terug naar Nederland. Onderweg maken we een aantal stops en bij de grens met Nederland sluiten we de reis af met een heerlijk afscheidsdiner.

Reisinformatie

Inclusief:
– Reis per luxe Comfort Class Touringcar
– Begeleiding door deskundige chauffeur, tevens reisleider

Prijs:
Middels een offerte ontvangt u de daadwerkelijke prijs van ons.

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.