Rotterdam en Omgeving

Rotterdam, een verrassende stad aan het water. Een bijzonder overnachtingslocatie, namelijk de SS Rotterdam, gaat u ook mee?
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Rotterdam en Omgeving

Veelzijdig Rotterdam, verrassende stad aan het water. De haven van Rotterdam is de grootste en belangrijkste van Europa. Hier is dan ook de “ss Rotterdam” gelegen, uw hotel. U bezoekt op deze meerdaagse onder meer Koninklijk Den Haag en de binnenstad van Delft met rondleiding met gids door de historische binnenstad.

Dagprogramma

Dag 1
Deze met zorg samengestelde meerdaagse mag u niet missen. U bezoekt onder meer Koninklijk Den Haag. De Nederlandse regering en het parlement zijn in deze stad gevestigd, en het is de residentie van het koninklijk huis. Ook al is Den Haag niet de hoofdstad van Nederland, het vervult voor een belangrijk deel de rol die meestal aan een hoofdstad voorbehouden is. Zo staan bijna alle ambassades en ministeries in Den Haag. Bent u ooit op het Binnenhof in Den Haag geweest? Vanaf deze plaats wordt ons land al eeuwenlang bestuurd. Op deze historische locatie kunt u een bezoek brengen aan de Ridderzaal, en de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal. Na dit bezoek rijden we naar Rotterdam, alwaar de “ss Rotterdam” gelegen is, in de grootste en belangrijkste haven van Europa. De SS Rotterdam is een van de bekendste naoorlogse Nederlandse passagiersschepen, in dienst van de Holland-Amerika Lijn. Groots, statig en majestueus. Ontdek tijdens een rondleiding het indrukwekkende cruiseschip van dichtbij. U zult verstelt staan van de vele kunstwerken en de prachtige authentieke zalen aan boord van het schip. Na de rondleiding wordt voor u een diner geserveerd in één van de restaurants, die geheel ingericht zijn in de stijl van de jaren 50. U proeft de sfeer van weleer. Tevens overnacht u deze meerdaagse op het imposante en prestigieuze schip, dat smaakvol ingerichte hotelkamers biedt.

Dag 2
We rijden na het ontbijt naar Hoek van Holland en brengen een bezoek aan het Keringhuis. Hét informatiecentrum over hoogwaterbescherming in de provincie Zuid-Holland, en neemt u een kijkje op het indrukwekkende terrein van de Maeslantkering. Bij restaurant het Keringhuis pauzeert u voor de lunch met een kop soep en brood. Na de lunch maakt u een rondvaart door de boeiende wereldhaven van Rotterdam en ervaart u hoe de imposante stormvloedkering deze stad beschermt. Na de ontscheping aan de Willemskade in Rotterdam, bent u in de gelegenheid om Rotterdam geheel op uw eigen wijze te bezichtigen. Voor het diner gaan we naar Grand. Inclusief 2 overnachtingen op basis van half pension. Het dagprogramma wordt in overleg met u ofwel Café restaurant Champs Elysées of Ming Garden aan de Maas bepaald. U wordt na het diner teruggebracht naar de Rotterdam.

Dag 3
Op dag drie brengt onze touringcar u na het ontbijt naar de binnenstad van Delft, alwaar een rondleiding voor u staat gepland.De binnenstad kent vele interessante plekken die de moeite waard zijn om te bekijken. Met uw gids bekijkt u de Nieuwe Kerk uit 1396, bekend van de Koninklijke begrafenissen van Prins Claus, Koningin Juliana en Prins Bernhard. Daarna leert u alles over de VOC in Delft en het maken van Delfts Blauw. De rondleiding gaat verder langs het huis van de beroemde schilder Johannes Vermeer, om daarna zijn weg te vervolgen langs het oude handelscentrum van Delft. Ontdek hoe men vroeger op ingenieuze wijze nieuwe belastingen probeerde te heffen bij ‘De Waag’ en bezichtig het pand van de beroemde Delftse boter: Het Boterhuis. Daarna kunt u op eigen gelegenheid alles nog eens op uw gemak bekijken of wellicht even op een terras neerstrijken, om tot rust te komen en van iets lekkers te genieten.

We besluiten deze veelzijdige meerdaagse met een diner, waarna we huiswaarts keren.

Reisinformatie

Inclusief:
– Vervoer met luxe touringcar
– Overnachting SS Rotterdam op basis van half pension
– Diner dag 2

Prijs:
Middels een offerte ontvangt u de prijs van ons.

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.