Groepsdagtocht 18: Historie in West-Friesland

Ontdek de historie van de Kop van Noord-Holland in dit dagvullend programma. We beginnen onze dagtocht in Medemblik. Na afloop van dit bezoek kunt u op eigen gelegenheid Medemblik verkennen en eventueel lunchen.
Al vanaf
 73,50
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Historie in West-Friesland

Ontdek de historie van de Kop van Noord-Holland in dit dagvullend programma. We beginnen onze dagtocht in Medemblik. Daar staat een interessant museum dat u meeneemt naar de jaren ’40-’45 en dat met name de bevrijding van ons land. U komt binnen in de feestelijke ontvangstruimte in bevrijdingssfeer waar deze hoopvolle excursie begint met koffie en heerlijke Bevrijdingstaart. Dan volgt de rondleiding in het jaren ’40 dorpje ‘Almersdorp’ met dorpsplein, kruidenier, bruincafé, een schoolklasje en een drukkerij waar verzetskrantjes werden gedrukt. Daarna gaan we naar het verhaal van de geallieerde bevrijders. Hier zien we hun materialen, vaartuigen, pontonbruggen, legervoertuigen en horen we van de enorme operatie om de troepen onderweg van voedsel te voorzien. We sluiten af met een bevrijdingstour in echte legertrucks!

Na afloop van dit bezoek kunt u op eigen gelegenheid Medemblik verkennen en eventueel lunchen. (Het is ook mogelijk om een lunch te reserveren in het museum). Voor het laatste deel van het programma nemen we de historische tram van Medemblik naar Hoorn. Daar staat de bus klaar voor de terugreis. Onderweg in de Noord Oost Polder stoppen we voor het diner.

Incl.: arrangement museum, incl. koffie en gebak, bevrijdingstoer, rit met de stoomtram van Medemblik naar Hoorn, diner op de terugweg in de Noord Oost Polder

Reisinformatie

Inclusief:
arrangement museum, incl. koffie en gebak, bevrijdingstoer, rit met de stoomtram van Medemblik naar Hoorn, diner op de terugweg in de Noord Oost Polder

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.