5 dagen Luxemburg

Tijdens deze reis maakt u kennis met de hoogtepunten van het Groothertogdom Luxemburg en we maken een uitstapje naar de waarschijnlijk oudste stad van Duitsland, Trier.
Al vanaf
 535,00
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

5 dagen Luxemburg

Tijdens deze reis maakt u kennis met de hoogtepunten van het Groothertogdom Luxemburg en we maken een uitstapje naar de waarschijnlijk oudste stad van Duitsland, Trier. U verblijft in een gezellig hotel in de bijna Hollandse plaats Vianden.

Dagprogramma

Dag 1: Maastricht en Vianden
We vertrekken vanuit de diverse opstapplaatsen uit het noorden rechtstreeks richting Maastricht. Onderweg maken we een koffiestop (inclusief gebak). Voordat we de grens passeren, bezoeken we Maastricht. Hier kunt de lunch gebruiken, bijvoorbeeld op een van de vele terrasjes op het Vrijthof. Daarna vervolgen we onze reis naar Vianden.

Dag 2: Luxemburg Stad
Vandaag maken we kennis met de hoofdstad van het Groothertogdom. Via een mooie route rijden we naar Luxemburg Stad. Bij het monument van de Gouden Vrouw ontmoeten we onze stadsgids. Na een korte stadswandeling (o.a. bij het Groothertogelijk Paleis) kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen.

Dag 3: Echternach en Trier
Deze dag staat Duitsland op het programma. We beginnen met een bezoek aan Echternach, de oudste stad van Luxemburg. Daarna rijden we richting Duitsland voor een bezoek aan Trier, de oudste stad van Duitsland. Met de bus maken we een korte stadstour. U stapt uit in het centrum bij de Porta Nigra. Van daaruit kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Dag 4: Vianden en Klein Zwitserland
We doen het vandaag rustig aan. We blijven in de omgeving van Vianden.
’s Ochtends heeft u de mogelijkheid om met het stadstreintje Vianden te verkennen.
’s Middags maken we een mooie rondrit door het Müllertal en Klein Zwitserland. U zult de mooiste plekjes van Luxemburg zien.

Dag 5: Melderslo en het hoge noorden
Het is weer tijd om terug te gaan naar het hoge noorden. Onderweg bezoeken we museum De Locht. De Locht gaat over het leven van vroeger op de boerderij. Maar ook over het produceren van champignons en asperges in deze tijd, glastuinbouw en alle moderne ‘food’ toepassingen.

Hotel Belle-Vue (uitermate geschikt voor minder validen en rolstoelgebruikers)
Ligging: perfect gelegen aan de rand van het centrum van Vianden.
Faciliteiten: receptie, lounge, hotelbar (met tapbier), lift, ruime ontbijtruimte, groot zonneterras en zwembad.
Kamers: voorzien van tv, kluisje, badkamer met alle faciliteiten, gratis internet en wifi. Er zijn verschillende kamers te boeken van 3/4 sterren. Ook zijn er kamers met aangepaste badkamers voor mindervaliden (bij boeking graag aangeven).

Reisinformatie

Inclusief:
– Reis per luxe Comfort Class Touringcar
– Begeleiding door deskundige chauffeur, tevens reisleider
– 4x overnachting in 2-persoonskamer
– 4x ontbijt – 4x diner
– Stadsgids in Luxemburg
– Entree en rondleiding museum De Locht
– Excursies zoals omschreven (exclusief entreegelden etc.)
– Koffie met gebak op de heenreis
– Diner op de terugreis

Prijs:
Vanaf 535,- p.p.
Middels een offerte ontvangt u de daadwerkelijke prijs van ons.

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.