Rijn en Eifel

6-daagse fietsen in Duitsland. Een bijzonder landschap, mooie bezienswaardigheden en een overweldigende natuur. Wat wilt u nog meer…
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Rijn en Eifel

Het rivierlandschap van de Rijn en het bijzondere landschapvan de Eifel zijn beide schitterende gebieden voor een ontspannen fietsvakantie. De Rijn neemt u mee op een tocht langs bezienswaardige steden en de Eifel kenmerkt zich door een overweldigende natuur, machtige burchten en kastelen,glooiende hellingen en diepe dalen.

Fietsinformatie

U neemt uw eigen fiets mee. Onze fietsvakanties zijn geschikt voor recreatieve fietsers en uiteenlopend in zwaarte. Deze fietsvakantie hebben wij gewaardeerd als gemakkelijk. U fietst over overwegend vlakke wegen met af en toe een lichte helling.

Dagprogramma

Dag 1: Neuss – Grevenbroich (ca. 30 km)
Vanaf diverse opstapplaatsen rijden we naar Duitsland. Daar komen in Neuss de fietsen uit de aanhanger en stapt u op de pedalen voor uw eerste fietstocht. Onderweg naar het hotel in Grevenbroich passeert u het bijzondere openluchtmuseum Insel Hombroich in Holzheim.

Dag 2: Neuss – Keulen (ca. 55 km)

De eerste kilometers langs de sterk kronkelende Rijn voeren u terug in de tijd. Zons, ook wel het ‘Rijnse Rothenburg’ genoemd, is een van de bestbewaarde middeleeuwse steden in het Rijnland. Het is zeker de moeite waard om hier even een pauze in te lasten. Weer op de fiets vervolgt u de route en via gemoedelijke dorpjes, met steeds de Rijn binnen handbereik, ziet u na verloop van tijd de Keulse Dom in de verte opdoemen.

Dag 3: Keulen – Bonn (ca. 38 km)
Vandaag staat een niet zo lange etappe op het programma. Zo heeft u voldoende tijd om, voordat u op de fiets stapt, een bezoek te brengen aan de Keulse binnenstad. Eenmaal op de pedalen voert een mooie route, waarbij u slechts af en toe van de Rijn afwijkt, u naar Bonn. Hier vindt u aan de oevers van de Rijn diverse wijnlokalen, een geliefde trekpleister voor de wijnproever. Ook kunt u in Bonn een bezoek brengen aan het geboortehuis van Ludwig van Beethoven of een van de voormalige regeringsgebouwen bekijken.

Dag 4: Nettersheim – Erftstadt (ca. 55 km)
Vandaag verruilt u de Rijn voor het prachtige landschap van de Eifel. Vanuit Nettersheim, waar de rivier de Erft ontspringt, start u een schitterende route langs deze rivier en door de Noord-Eifel. U fietst langs de stille getuigen uit de Romeinse tijd en statige waterkastelen uit de glorietijd van de Rijnse adel en krijgt een goede indruk van het bewogen historische verleden. Romantische stadjes als Bad Munstereifel en Euskirchen nodigen uit tot een bezoekje.

Dag 5: Erftstadt – Grevenbroich (ca. 45 km)

De laatste etappe staat ook in het teken van de Erft en de Eifel. U hoeft alleen maar te genieten, want de route kent nauwelijks stijgingen. Vanuit Erftstadt fietst u via het historische Bedburg, met het gelijknamige slot, en Bergheim terug naar het hotel in Grevenbroich.

Dag 6: Aken en Nederland
Nagenietend van een heerlijke fietsvakantie keren we huiswaarts. Voordat we in Nederland terugkeren brengen we nog een bezoek aan Aken.

 

Reisinformatie

Inclusief:
– Reis per luxe Comfort Class Touringcar
– Vervoer van uw fiets
– Fietsroutepakket
– Overnachtingen volgens programma
– Deskundige chauffeur, tevens reisleider
– 5 x ontbijt, 5 x diner

Prijs:
Middels een offerte ontvangt u de prijs van ons.

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.