Romantiek en techniek in Zuid-Duitsland

De 8-daagse busreis eindigt dag 1 met een warm onthaal in Zuid-Duitsland door de familie Sohnel. Romantische strassen, de universiteitsstad Augsburg en sprookjeskasteel van Ludwig II gaat u bekijken..
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Romantiek en techniek in Zuid-Duitsland

Het vlakke land van Bayerisch Schwaben is dun bevolkt. Hier liggen verscholen juweeltjes van middeleeuwse stadjes en dorpjes. Trots van dit deel van Duitsland is de prachtige en levendige universiteitsstad Augsburg. Ons vakantieadres Aystetten is een klein rustig dorpje en ligt zo’n 10 km van Augsburg.

Dagprogramma

Dag 1:Aystetten
Vanaf de opstapplaatsen beginnen we onze reis richting Zuid-Duitsland. Aan het einde van de dag worden we gastvrij verwelkomd door de familie Sohnel.

Dag 2: Oberammergau en Schloss Linderhof
Via een deel van de Romantische Strasse en de Deutsche Alpenstrasse rijden we
naar het beroemde Oberammergau. Dit dorp is beroemd vanwege de Passiespelen. Elke tien jaar wordt hier, met alleen inwoners van Oberammergau, de lijdensweg van Christus tot zijn kruisiging uitgebeeld. Ook brengen we vandaag een bezoek aan Schloss Linderhof, een barokslot in Ettal. Het is de kleinste van de drie kastelen gebouwd in opdracht van Lodewijk II en het enige dat voor zijn dood werd voltooid.

Dag 3: Vrije ochtend en Augsburg
We vertrekken aan het begin van de middag naar Augsburg. Het karakter van de historische binnenstad wordt bepaald door tal van prachtige gebouwen. Zo vindt u in het centrum het Raadhuis, de Perlachturm, Augustusbrunnen en het Fuggerhaus. Door deze rijkdom werden ook vele kunstenaars aangetrokken, zoals Berthold Brecht en Leopold Mozart (de vader van).

Dag 4: Landsberg am Lech en Kaufbeuren
We beginnen vandaag met een bezoek aan Landsberg am Lech. Het heeft een goed bewaard gebleven stadscentrum met een barok raadhuis aan het historische marktplein. In de middag staat een bezoek aan de Aktienbrauerei in Kaufbeuren op het programma. Hier kunt u deelnemen aan een rondleiding door de brouwerij en een bierproeverij.

Dag 5: München
Vandaag gaan we naar de hoofdstad van Beieren.’s Ochtends bezoeken we de BMW-fabriek. Vervolgens rijden we door naar de Allianz Arena, het spectaculaire stadion en de thuishaven van twee voetbalclubs uit Munchen: TSV 1860 en Bayern Munchen. Hier geniet u van een uitgebreide en interessante rondleiding.

Dag 6: Romantische Strasse en Ulm
We maken vandaag een mooie tocht langs een stukje van de beroemde Romantische Strasse. Aan de in totaal 350 km lange route liggen vele bekoorlijke stadjes en een daarvan is Ulm dat we ‘s middags zullen bezoeken. Deze stad staat bekend vanwege de gotische Munsterkerk met de hoogste kerktoren ter wereld, het oude visserskwartier met de aparte steegjes en bruggetjes en de imposante vesting.

Dag 7: Neuschwanstein
Vandaag maken we een dagtocht naar een kasteel van Ludwig II: het prachtig gelegen kasteel Neuschwanstein. Vanaf de parkeerplaats kunt u te voet (ca. 30 minuten), of tegen betaling met een minibus of paardenkoets (vanaf de uitstapplaats nog ca. 500 m lopen via een steile weg) naar het sprookjeskasteel van Ludwig II. Voor dit kasteel werden de eerste schetsen niet door een architect, maar door een theaterdecorateur gemaakt.

Dag 8: Nederland
Na het ontbijt keren we terug naar Nederland. Na de afscheidsmaaltijd brengen we u naar uw uitstapplaats.

Reisinformatie

Inclusief:
– Reis per luxe Comfort Class Touringcar Overnachtingen volgens programma
– Overnachtingen volgens programma
– Deskundige chauffeur, tevens reisleider
– Excursies zoals omschreven (exclusief entreegelden)

Prijs:
Middels een offerte ontvangt u de daadwerkelijke prijs van ons.

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.