Groepsdagtocht 31. Westerwolde e.o.

Tijdens deze tocht gaan we langs een aantal pareltjes in dit prachtige oude landschap. We beginnen in het museumklooster van Ter Apel. We stappen we in de bus voor een mooie rondrit. We stoppen bij restaurant de Ruiten AA voor een lunch. Daarna rijden we door naar Bourtange.
Al vanaf
 71,00
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Groepsdagtocht 31. Westerwolde e.o. (Ter Apel en Bourtange)

Weinig gebieden in Nederland zijn zó rijk bedeeld met verrassende landschappen, oude bossen, prachtige beekdalen en schitterende natuurgebieden als Westerwolde. Tijdens deze tocht gaan we langs een aantal pareltjes in dit prachtige oude landschap. We beginnen helemaal aan de zuidkant, in Ter Apel; in het Boschhuis, de voormalige brouwerij van het eeuwenoude klooster. Daar staat de koffie/thee klaar met iets lekkers. Daarna wandelen we naar de overkant voor een bezoek aan het museumklooster van Ter Apel. Dit klooster Ter Apel werd in 1464 gesticht aan het einde van de late middeleeuwen. We stappen we in de bus voor een mooie rondrit. We stoppen bij restaurant de Ruiten AA voor een lunch. Daarna rijden we door naar Bourtange. 

Vesting Bourtange werd eind zestiende eeuw gebouwd als verdedigingswerk in de Tachtigjarige Oorlog. Vanaf de bastions kon je in alle richtingen uitkijken naar vijanden. Onder begeleiding van een gids maken we een tijdreis. Na afloop heeft u ruim de tijd om op eigen gelegenheid nog van alles te ontdekken. We sluiten de dag af met een driegangendiner in Bourtange.

Incl.: koffie/thee met gebak, rondleiding en entree museumklooster, lunch, rondleiding Bourtange, driegangendiner

Reisinformatie

Inclusief:
koffie/thee met gebak, rondleiding en entree museumklooster, lunch, rondleiding Bourtange, driegangendiner

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.