WO II Educatietour

Voor uw schoolreis hebben wij een mooi educatief programma samengesteld. Ga mee naar Holten en Nijverdal en laat u informeren over de indrukwekkende Tweede Wereldoorlog.
Al vanaf
 29,00
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Schoolreis over de WOII

Bent u nog op zoek naar een educatieprogramma voor uw groep leerlingen. Wij hebben een dagexcursie naar Holten en Nijverdal voor u samengesteld.

72 jaar geleden werd het Noorden van ons land bevrijd door Canadese troepen. Er heeft zich een stuk wereldgeschiedenis afgespeeld letterlijk voor onze deur.

Dit unieke arrangement geeft een beeld van deze operatie en de offers die gebracht zijn voor onze vrijheid. Een unieke ervaring voor uw leerlingen om door de ogen van de vaak hele jonge soldaten dit te herbeleven. Dit alles onder begeleiding van een zeer deskundige gids.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw groep inclusief vervoer.

Programma schoolreis

08:30 uur Vertrek vanaf school naar Holten
10:30 uur Aankomst Holten: Canadese Militaire Begraafplaats Holten

We zullen tijdens deze educatietour een bezoek brengen aan het informatiecentrum van de Canadese Begraafplaats in Holten. In dit informatiecentrum krijgen we met teksten, foto’s, persoonlijke verhalen audiovisuele middelen een impressie van de bevrijding van Noordoost-Nederland door de Canadezen.

Aansluitend zullen we onder leiding van een gids een bezoek brengen aan het Canadese ereveld. Het ereveld ‘De Canadese Begraafplaats Holten’ op de Holterberg, is één van de indrukwekkendste herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Op de Canadese begraafplaats vinden 1394 militairen hun laatste rustplaats.

In het naastgelegen informatiecentrum wordt de gedachte aan de Tweede Wereldoorlog door middel van persoonlijke verhalen, anekdotes over en foto’s van gesneuvelde militairen levend gehouden. Ook is er in de filmzaal een impressie te zien van de bevrijding van Oost-Nederland door de Canadezen.

12:30 uur Lunchpauze Holtenberg
13:30 uur Bezoek museum: Memory Museum Nijverdal

Het museum belicht verschillende thema’s van de oorlog van begin tot eind, met foto’s, tekst, levensgrote diorama’s, pantservoertuigen, kanonnen, poppen, etc. Onder andere de inval in Nederland, Market Garden, de Holocaust, de invasie in Normandië en het onderduiken komen aan de orde.

Ook is er een grote bunker nagebouwd waarin de jongeren kunnen ervaren hoe het destijds was tijdens de invasie van Normandië.

15:00 uur Vertrek museum
16:45 uur Terug bij school

 

PRIJZEN

Bij 36 t/m 40 personen € 29,00 p.p.

Bij 41 t/m 45 personen € 26,00 p.p.

Bij 46 t/m 50 personen € 24,00 p.p.

Bij 51 t/m 55 personen € 22,50 p.p.

Bij 56 t/m 60 personen € 20,00 p.p.

Inclusief:

  • Busreis
  • Begeleiding van een deskundige gids van Battlefield Tours
  • Entree begraafplaats • Entree Memory Museum Nijverdal

Optioneel:

  • Lunchpakket € 6,00 per stuk of
  • Lunch bij restaurant Woody’s € 8,00 p.p. (soep + clubsandwich)