Berlijn

De grote diversiteit van de stad maakt het een leerzame en indrukwekkende reis voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs. Aantrekkelijke programma’s, zowel cultureel als actief, in de groene wereldstad Berlijn.
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Berlijn

Aantrekkelijke programma’s, cultureel en actief voor scholen van het voortgezet onderwijs in de groene wereldstad Berlijn. In samenwerking met JennTravels hebben wij deze reis samengesteld.

Berlijn is zeer geschikt voor schoolreizen. De grote diversiteit van de stad maakt het een leerzame en indrukwekkende reis voor de leerlingen. Er zal een beter beeld ontstaan over de wereldoorlogen, het communisme en wat vrijheid nu werkelijk betekent. De Berlijnse muur, het parlementsgebouw Reichstag, de Brandenburger Tor, Holocaust Memorial, Checkpoint Charlie, maar ook de hoogste TV toren van Duitsland en het Pruise slot Charlottenburg. Alle elementen zitten in deze schoolreizen; cultuur, politiek, wetenschap en sport. Want een fietstour met Nederlands sprekende gids kun je zelfs maken in deze groene metropool van Duitsland.

Een aantal voorbeelden van activiteiten in Berlijn en omgeving

  • Fietstour door het centrum van Berlijn met gids (een topper).
  • Bezoek aan monument Sachsenhausen, een van bekende concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nazi-Duitsland. Het kamp ligt circa 35 km van Berlijn en werd in 1936 gebouwd door gevangenen. In Sachsenhausen hebben van 1939 tot 1945 ongeveer 200.000 mensen gevangen gezeten. Potsdam en het prachtige paleis Sanssouci (Unesco monument) waar ook de Nederlandse architect Jan Bouman betrokken bij was bij de bouw van het indrukwekkende slot. Maar er zijn meer prachtig paleizen in de omgeving zoals o.a. Neue Palais. Met ook het landhuis Cecilienhof waar de geallieerden onderhandelden over de toekomst van Duitsland aan het einde van de 2e Wereldoorlog.
  • Bezoek aan het Technologie museum. Het Technologie museum nodigt iedereen uit voor een spannende- en aangename ontdekkingsreis door de geschiedenis van de techniek.
  • Een bezoek aan het bijzondere DDR museum met of zonder rondleiding door een gids.
  • Bezoek aan de vele andere interessante musea in Berlijn zoals het Joods Museum, het Mauer Museum, het Pergamon museum of het Alte Museum.Bezoek aan het Olympisch Stadion dat nog dateert uit de tijd van Nazi Duitsland en dat met een rondleiding door een gids interessant is voor leerlingen. De Brandenburger Tor is de enige bewaard gebleven stadspoort van Berlijn. Vroeger was de poort de stadsgrens van het centrum. Het beeld dat er nu op staat, een ekse strijdwagen met daarin de godin Victoria, is een replica. Na de val van de Berlijnse Muur werd de Brandenburger Tor gerenoveerd. De loop van de Muur is met stenen in het wegdek aangegeven.
  • Unterwelten excursies met een gids waar de leerlingen kennis maken met de ontsnappingstunnels uit de tijd van de Koude Oorlog of een atoombunker bezoeken.
  • Outdoorprogramma’s in de nabije omgeving van Berlijn van een halve dag of een hele dag, ideaal voor scholen die een gezond mix zoeken van cultureel en actief.
  • Avondprogramma’s met bezoek aan een theater, bowling of 3D bioscoop. Het is maar een greep, we kennen nog veel meer interessante activiteiten in Berlijn.

Accommodaties Gastgezinnen

Het verblijf voor leerlingen kan thuis bij Duitse families in Berlijn en omgeving. Deze manier van overnachtingen biedt leerlingen en docenten een echte belevenis van Berlijn en hoe families in Berlijn leven. Ook voor het beleven en gebruiken van de Duitse taal is deze manier van overnachten een unieke kans. De leerlingen verblijven meestal met z’n tweeën in een familie, waar ze ook deelnemen aan ontbijt en diner. Elk gastgezin is dicht bij openbaar vervoer. Elke familie wordt bezocht door de “gastgezinnen-organisatie” en moet voldoen aan normen voor kwaliteit en gastvrijheid.

Groepsaccommodatie

In Berlijn zijn veel geschikte hotels en hostels. Berlijn is echter een echte “hostel stad”. Er kan door de school gekozen worden voor bijvoorbeeld een hostel in het centrum of buiten het centrum. Wij stellen graag 2 of 3 geschikte hostels (of hotels) voor aan de school.  Met of zonder maaltijden (ontbijt, lunchpakketten, diner).

Reisinformatie

Prijs:
De prijs is op aanvraag. De definitieve prijs per leerling wordt altijd bepaald in overleg met de school. Het programma en de lengte van de reis kan worden aangepast aan de wensen van de school. Een schoolreis is maatwerk!

De offerte is inclusief:
– Het busvervoer per luxe touringcar van Nederland naar Berlijn, Duitsland;
– De overnachtingen in een groepsaccommodatie of gastgezinnen in Berlijn;
– De maaltijden;
– De activiteiten en excursies;
– De reis- en verblijfkosten voor 1 schoolbegeleider op 10 leerlingen;
– 1 leerling gratis bij groepen van meer dan 25 personen.

Wij kunnen tevens de reisverzekering (inclusief dekking voor bijzondere sporten) voor de schoolgroep verzorgen.

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.