Parijs

De lichtstad Parijs is een populaire bestemming voor scholen met aantrekkelijke bezienswaardigheden als de Eiffeltoren, Sacre Coeur, Notre Dame en uiteraard nog veel meer. Een stad die je bezocht moet hebben.
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Parijs

De lichtstad Parijs is een populaire bestemming voor scholen met aantrekkelijke bezienswaardigheden. Denk aan de Eifeltoren, Sacre Coeur, Notre Dame, Arc de Triomphe, de Champs Elysées en de wijk Montmartre.  Maar ook het Place de la Condorde en de tuinen van Versailles met het paleis van Zonnekoning Lodewijk de 14e zijn zeer interessant om te bezoeken.

Daarnaast is Parijs uitstekend te combineren met een leuk bezoekje aan Disneyland Parijs!

In samenwerking met Jenn Travels maken wij graag voor uw groep een aantrekkelijk programma voor een scherpe prijs.

Een aantal voorbeelden van activiteiten in Parijs

Eiffeltoren
De Eiffeltoren staat vlakbij de rivier de Seine en is een van de bekendste attracties van Parijs en al meer dan 100 jaar oud. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over de stad en ook ’s avonds is het interessant om de toren te bezoeken.

Sacre Coeur
De Sacre Coeur is een van de bekendste kerken van Parijs en gelegen in de pittoreske schilderswijk Montmartre. De Sacre Coeur ligt fraai gelegen op een heuvel en heeft prachtige koepels. De Sacre Coeur valt op door zijn helder witte uiterlijk en is vanaf de Eiffeltoren bijvoorbeeld makkelijk te vinden.

Notre Dame
De Notre Dame is een imposante kathedraal en ligt op een eilandje midden in de rivier de Seine. Wereld bekend werd de kathedraal door het boek van Victor Hugo en de latere animatiefilm van Disney met de titel ‘De Klokkenluider van Notre Dame’.

Arc de Triomphe
De Arc de Triomphe staat midden op een stervormig plein waar 12 belangrijke wegen naar toe leiden inclusief de Avenue de Champs  Elysées. Gebouwd ter ere van de beroemde heerser Napoleon. De Arc de Triomphe kan worden beklommen met prachtig uitzicht over de stad.

Place de la Condorde
Het Place de la Concorde ligt aan het einde van de Avenue de Champs Elysées en is een historisch plein in Parijs in de vorm van een open achthoek ter ere van de Franse koning Lodewijk de 15e. Op het plein vind je de obelisk van koningin Hatsjepoet uit Egypte.

Tuinen van Versailles
De tuinen van Versailles liggen 19 km ten Zuiden van Parijs en je vindt er het prachtige kasteel van Versailles, gebouwd door koning Lodewijk 13e en uitgebreid door de Zonnekoning Lodewijk de 14e. In Versailles is veel geschiedenis geschreven en zijn een aantal belangrijke vredesverdragen getekend.

Naast deze highlights van Parijs is er nog veel meer te zien in Parijs zoals o.a. het Museum Louvre, het centre Pompidou, de Place de Bastille, het Panthéon, Musee Rodin, het Hotel des Invalides, La Madeleine, de Opera, het Jardin du Luxembourg, het Dali Museum, de wijk La Défense en niet te vergeten de rivier de Seine ideaal voor een rondvaarttocht per boot.

Museum Rodin (gratis schoolopdracht)
Een schitterend museum met veel beeldhouwwerken van Auguste Rodin inclusief zijn meesterwerken “de denker” en “de kus”. Het museum is gevestigd in een prachtig pand, het 18e eeuwse Hotel Biron en is 1 van de meest relaxte plekken in Parijs. Dit is mede te danken aan de prachtige tuin waar je ook veel fraaie beelden kunt zien. Voor dit museum kan JennTravels de school interessante schoolopdrachten aanbieden voor leerlingen.

De riolen van Parijs
Een bijzonder excursie is het bezoeken van de riolen van Parijs. Hier duik je onder de grond en krijg je een rondleiding door een gedeelte van het rioolstelsel van Parijs. Je ziet hoe in de tijd van Napoleon al gewerkt werd aan de riolen en hoe vroeger en nu het slik van het riool werd verzameld en afgevoerd. Een bijzondere ervaring.

Het is slechts een greep uit alle mogelijkheden. Indien je andere interessante activiteiten wilt doen, in Parijs, vraag naar de mogelijkheden.

Accommodaties

  • Gastgezinnen
    Het verblijf voor leerlingen kan thuis bij Franse families; deze families wonen vaak net buiten Parijs met een goeie bereikbaarheid naar Parijs. Deze manier van overnachtingen biedt leerlingen en docenten een echte belevenis van Parijs en hoe families in Frankrijk leven. Ook voor het beleven en gebruiken van de Franse taal is deze manier van overnachten een unieke kans. De leerlingen verblijven meestal met z’n tweeën in een familie, waar ze ook deelnemen aan ontbijt en diner. Elk gastgezin is dicht bij openbaar vervoer. Elke familie wordt bezocht door de “gastgezinnen-organisatie” en moet voldoen aan normen voor kwaliteit en gastvrijheid.
  • Groepsaccommodatie
    In Parijs zijn veel geschikte hotels en hostels. Er kan door de school gekozen worden voor bijvoorbeeld een hostel of hotel in het centrum of buiten het centrum. Wij stellen graag 2 of 3 geschikte hostels (of hotels) voor aan de school. Met of zonder maaltijden (ontbijt, lunchpakketten, diner).

Reisinformatie

Prijs:
De prijs is op aanvraag. De definitieve prijs per leerling wordt altijd bepaald in overleg met de school. Het programma en de lengte van de reis kan worden aangepast aan de wensen van de school. Een schoolreis is maatwerk!

De offerte is inclusief:
– Het busvervoer per luxe touringcar van Nederland naar Parijs, Frankrijk;
– Busvervoer in Frankrijk;
– De overnachtingen in de groepsaccommodatie of gastgezinnen in Parijs;
– De (eventuele) maaltijden;
– De (eventuele) activiteiten en excursies;
– De reis- en verblijfkosten voor 1 schoolbegeleider op 10 leerlingen;
– 1 leerling gratis bij groepen van meer dan 25 personen.

Wij kunnen tevens de reisverzekering (inclusief dekking voor bijzondere sporten) voor de schoolgroep verzorgen.

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.