Outdoor in de Belgische Ardennen

Outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen! Vele scholen zijn er reeds geweest. Hiken, verschillende boomparcoursen, touwbruggen, of een bivak zijn maar enkele voorbeelden. In de Ardennen is voor elke schoolgroep een geschikt outdoor-programma te vinden.
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Outdoor in de Belgische Ardennen

In samenwerking met JennTravels organiseren wij aantrekkelijke outdoor-programma’s in de Belgische Ardennen.

Als je ergens van outdoor kunt genieten, dan is het wel in de Ardennen. Abseilen, vlotbouwen, tokkelen, klimmen, kanovaren, speleologie, mountainbiken, hiken, boomparcours, touwbruggen, bivak en nog veel meer. Hier is voor elke schoolgroep een geschikt outdoorprogramma te vinden. Wij werken samen met deskundige outdoorbedrijven waar veiligheid en kwaliteit bovenaan staan. Voor elke groep is dan ook het juiste programma te vinden. Arriva Touring en JennTravels helpen graag om voor jullie schoolgroep een aantrekkelijk en veilig programma te maken.

Voorbeeld programma (4 dagen)

Maandag
Vertrek per touringcar naar de locatie in de Belgische Ardennen, met lunch in de bus. Na aankomst, kan er worden uitgepakt en worden geinstaleerd in de accommodatie. Outdoorprogramma: oriëntatie route met kompas en kaart, klein boomparcours en tokkelen. In de grote tent gaan we met zijn allen een warm maaltijd nuttigen. Het is mogelijk om in de avond een wandeling met gids te maken.

Dinsdag
We beginnen de dag met het ontbijt, waarna we vertrekken naar een unieke locatie voor de ochtend outdoor programma. Het outdoorprogramma is een combinatie van grenzen verleggen, uithoudingsvermogen en teamwerk. Gezamenlijk wordt er een touwbrug gemaakt en gaan we abseilen en klimmen. Lunch in de grote tent. ’s Middags een prachtige fietstocht op de mountainbike, met gids, over een nieuw fietspad naar het beroemde en historische stad Bastogne. Warme maaltijd in de grote tent. In de avond is het mogelijk een kampvuur te maken.

Woensdag
Na het ontbijt vertrekken we naar de rivier de Ourthe voor een spannende vlottentocht of kanotocht. Per groep van 5 personen bouw je zelf een vlot van balken onder deskundige begeleiding. Aan het houten vlot worden de drijvers vastgemaakt en na een grondige inspectie mag je de rivier de Ourthe op. Gevaren wordt er in reddingsvest en je krijgt peddels mee voor het sturen van het vlot. De begeleiding leert je om de rivier te (her)kennen en groepswerk en samenwerking gaan hand in hand met creativiteit en sportiviteit. Onderweg lunch. BBQ avond bij de grote tent. Avondprogramma met spelopdrachten of film kijken.

Donderdag
Laatste ontbijt! Vervolgens vertrekken we naar een prachtige locatie voor de ondergrondse wereld van speleologie. Kruipen door duistere gangen en op handen en voeten door smalle spleten. De deskundige begeleider loodst iedereen met helm met zaklamp op het hoofd naar ondergrondse zalen met indrukwekkende stalagmieten en stalactieten. De route is gevarieerd, niet moeilijk en veilig. We lunchen bij de locatie voor speleologie. Na de warme maaltijd vertrekken we met de bus naar Nederland.

Enkele voorbeelden van outdoor activiteiten:

Klimmen en abseilen
Vaak de basis van elk outdoorprogramma. De rotsen in de Ardennen zijn zeer geschikt om te klimmen en de meeste outdoorbedrijven hebben hun eigen klimterreinen. Ervaren instructeurs leren de leerlingen de klimtechnieken en het komt ook op samenwerking aan tussen de leerling die klimt en de leerling die helpt met de begeleiding van het touw. Een klim eindigt vaak met het abseilen naar beneden en dat is een beloning voor de inspanning en altijd leuk om te doen.

Boomparcours
Ook een favoriet onderdeel bij outdoor: het afleggen van een boomparcours waar je veilig gezekerd bent met een klimgordel aan de kabels. Je baant je een weg door de bomen over touwbruggen en je behendigheid en geduld worden op de proef gesteld.

Tokkelen
Altijd een spectaculair onderdeel, want je roetsjt hangend met klimgordel aan een kabel van boven aan de rots naar beneden, soms over een rivier heen. Beneden wordt je geremd en opgevangen en sta je weer met beide benen op aarde. Een belevenis.

Hike met oriëntatietocht
Instructeurs leren je om te gaan met kaart, kompas en gps. Per kleine groep leerlingen krijg je opdrachten mee en navigeer je door de prachtige omgeving van de Ardennen naar het eindpunt. Ook hier komt het aan op samenwerking in de groep.

Mountainbiken
De Ardennen zijn een paradijs voor mountainbikers en er zijn veel prachtige routes gemaakt die ook nog goed bewegwijzerd zijn. Je gaat per groepje leerlingen met een instructeur mee op de bike en maakt een schitterende route door het landschap waar je soms smalle paadjes induikt, over boomwortels overeind moet blijven, een helling neemt en door kleine dorpjes komt. En altijd volgt na die beklimming een afdaling als beloning. Een helm hoort tot de standaard uitrusting van het mountainbiken.

Bivak bouwen
Onder het motto: terug naar de natuur, bouw je met jouw “schoolmates” een bivak in de prachtige natuur van de Ardennen waar je overnacht en ’s ochtends wakker wordt van de geluiden in de natuur. Vanuit de bivak worden allerlei outdoor activiteiten georganiseerd.

Vlotten bouwen
Een ideaal outdoor onderdeel waar het aankomt op organisatie, samenwerking en doorzettingsvermogen. Samen met andere leerlingen bouw je een vlot van palen, touwen en tonnen. Is het bouwwerk klaar, dan is het tijd om de rivier af te zakken met peddels. Altijd een uitdaging en een garantie voor veel plezier.

En er is natuurlijk nog veel meer te doen in de Ardennen zoals kanovaren, boogschieten, speleologie, fietsen,wandelen en niet te vergeten: een kampvuur maken.

Accommodatie

In de Ardennen zijn meerdere mogelijkheden voor de overnachting: verblijf in tenten, in houten bungalows of een stenen groepsaccommodatie. Vaak is er gelegenheid om een gezellig kampvuur te maken. De accommodaties waar wij mee werken liggen bijvoorbeeld aan de rivier, net buiten een klein dorp of aan de rand van het bos.

Voor de overnachtingen kan worden gekozen uit ontbijt, lunchpakket en diner.

Reisinformatie

Prijs:
De prijs is op aanvraag. De definitieve prijs per leerling wordt altijd bepaald in overleg met de school. Het programma en de lengte van de reis kan worden aangepast aan de wensen van de school. Een schoolreis is maatwerk!

De offerte is inclusief:
– Het busvervoer per luxe touringcar van Nederland naar de Ardennen, België;
– De overnachtingen in de groepsaccommodatie in de Ardennen;
– De maaltijden;
– De activiteiten en excursies;
– De reis- en verblijfkosten voor 1 schoolbegeleider op 10 leerlingen;
– 1 leerling gratis bij groepen van meer dan 25 personen.

Wij kunnen tevens de reisverzekering (inclusief dekking voor bijzondere sporten) voor de schoolgroep verzorgen.

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.