Kamp Westerbork

Bezoek Herinneringscentrum Kamp Westerbork en leer meer over de bijzondere geschiedenis. Verdiep je in de verhalen van slachtoffers en overlevenden van het kamp.
Al vanaf
 16,00
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Kamp Westerbork

Midden in Drenthe ligt een plek met een bijzondere geschiedenis. Op deze historische plek worden de levens van honderdduizend Joodse Nederlanders in herinnering gehouden. Het verhaal van kamp Westerbork is het verhaal van de moord op 102.000 keer een mens. Een moeder, een vader, een opa, een oma, een oom, een tante, een broer, een zus, een neef, een vriendin, een buurman, een klasgenootje. Maar ook het verhaal van vijfduizend overlevenden.

Speciaal voor (school)groepen heeft het Herinneringscentrum Kamp Westerbork een uniek educatief programma ontwikkeld. Hierbij krijgen de slachtoffers een naam en een gezicht. Het persoonlijke verhaal wordt altijd gecombineerd met omgevingsgeschiedenis: bij die meer dan 102.000 slachtoffers en 5.000 overlevenden ging het om mensen die bij de leerling van nu in de eigen woonplaats hebben gewoond en soms zelfs op dezelfde school hebben gezeten.

Arriva Touring vervoert iedereen veilig tijdens de schoolreis per touringcar. De gehele reis inclusief de bus, de entree en het arrangement kan geheel op de groep afgestemd worden.

Reisinformatie

Prijs:
Vanaf 16,- p.p

Inclusief:
– Busreis
– Entree
– Rondleiding over het voormalig kampterrein
– Wandeling van en naar het kampterrein

Extra’s:
Maak het klassenuitje compleet met de verschillende arrangementen, vraag ons naar mogelijkheden!

Opstapplaats:
De opstaplocatie kan in overleg afgesproken worden.

Data:
De datum kan in overleg en op basis van beschikbaarheid afgesproken worden.