Parijs en natuurpark Morvan, Frankrijk

De lichtstad Parijs in combinatie met natuurpark Morvan is een aantrekkelijke combinatie van een cultureel en actief programma voor schoolgroepen.
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Parijs en natuurpark Morvan, Frankrijk

Een aantrekkelijke schoolreis naar de lichtstad Parijs en het natuurpark Morvan. Een programma van 6 dagen voor middelbare scholen die in samenwerking met JennTravels is samengesteld.

Parijs is in combinatie met natuurpark Morvan een aantrekkelijke combinatie van cultuur en actief voor scholieren.
In Parijs is natuurlijk veel te zien aan bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, de Sacre Coeur, de Notre Dame,  de Arc de Triomphe, de Champs Elysées, het Place de la Concorde, de wijk Montmartre met het pittoreske Place du Tertre en het kasteel Versailles. Maar ook het moderne La Defense en het beroemde attractiepark Disneyland.

Natuurpark Morvan is een schitterend gebied in het granieten hart van het kalksteenrijke Bourgogne. Het is een groen en heuvelachtig gebied, dus ideaal voor outdooractiviteiten. Je vindt er 3400 km aan gemarkeerde paden voor tochten te voet, te paard en per mountainbike. Ook kun je in dit gebied kanovaren en varen op de 6 grote meren in de Morvan. De streek biedt ook een uitzonderlijk cultureel erfgoed zoals de Gallo-Romeinse stad Autun, de bedevaartsplaats Vezelay en verborgen plekken met Unesco beschermde kloosters.

Voorbeeld dagprogramma

Maandag
Overdag reizen we vanuit Nederland naar de accommodatie in het centrum of aan de rand van Parijs. Diner en overnachting nuttigen we in de groepsaccommodatie. Eventueel kan er een avondprogramma worden opgezet met een boottocht op de rivier de Seine in het centrum van Parijs.

Dinsdag
We beginnen de dag met een heerlijk ontbijt. Vervolgens starten we met een prachtige rondleiding in Parijs met gids of leerlingen verkennen de stad zelf aan de hand van opdrachten die u van ons ontvangt. Tijdens de rondleiding maakt u kennis met vele bezienswaardigheden in Parijs zoals de Eiffeltoren, de Sacre Coeur, de Notre Dame, de Arc de Triomphe, de Champs Elysées, het Place de la Concorde en de wijk Montmartre met het pittoreske Place du Tertre.

Aan het eind van de middag vertrekken we met de eigen bus (reistijd ongeveer 4 uren) naar het natuurpark Morvan in de streek Bourgogne. Aankomst in de groeps-accommodatie of verblijf in chalets op een camping in de Morvan, waar het diner en overnachting plaats vindt.

Woensdag
Na het ontbijt vertrekken we met onze bus naar de outdoorlocatie in de Morvan voor een uitdagend programma met mountainbiken, kanovaren, een hike- en een klimprogramma. Alle activiteiten worden ondersteund door ervaren outdoor-instructeurs. Aan het eind van de dag gaan we met de bus terug naar de accommodatie voor het diner en overnachting.

Donderdag
Een nieuwe uitdagende dag met outdoor activiteiten onder deskundige begeleiding. Het natuurpark Morvan biedt volop mogelijkheden voor mountainbiken, klimmen en abseilen van de granieten rotswanden, een spannend boomparcours, kanovaren en oriëntatietochten. Aan het eind van de dag gaan we terug naar de accommodatie voor het diner. Indien gewenst kunnen we als avondprogramma gaan bowlen.

Vrijdag
Vandaag checken we uit en beginnen we de terugreis naar Nederland. Afhankelijk van de reisafstand is het nog mogelijk om een aantal bezienswaardigheden in de Morvan te bekijken. Er valt te denken aan een bezoek aan het prachtige stadje Vezelay, met de door de Unesco beschermde basiliek of een uniek klooster (Unesco erfgoed) diep verborgen in de bossen met een schitterende ligging.

Accommodatie
De overnachting in Parijs is in een uitstekende groepsaccommodatie naar keuze in het centrum of aan de rand van Parijs. In de Morvan overnacht u met de schoolgroep in een comfortabele en landelijk gelegen groepsaccommodatie of in keurige chalets voor 4-6 personen op een comfortabele camping in de Morvan.

Reisinformatie

Prijs:
De prijs is op aanvraag. De definitieve prijs per leerling wordt altijd bepaald in overleg met de school. Het programma en de lengte van de reis kan worden aangepast aan de wensen van de school. Een schoolreis is maatwerk!

De offerte is inclusief:
– Het busvervoer per luxe touringcar van Nederland naar Parijs en de Morvan, Frankrijk;
– Busvervoer in Frankrijk
– De overnachtingen in de groepsaccommodatie in Parijs en groepsaccommodatie of chalets in de Morvan;
– De maaltijden (eventueel);
– De activiteiten en excursies;
– De reis- en verblijfkosten voor 1 schoolbegeleider op 10 leerlingen;
– 1 leerling gratis bij groepen van meer dan 25 personen

Wij kunnen tevens de reisverzekering (inclusief dekking voor bijzondere sporten) voor de schoolgroep verzorgen.

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.