Groepsdagtocht 11: Friese vrijheid, in de voetsporen van Grutte Pier

Dit is Friesland ten voeten uit! Bij de heldhaftige Grutte Pier Brouwerij zit je aan het water, waar zeilschepen voorbijvaren en vroeger de schaatsers van de Elfstedentocht onder het beroemde bruggetje doorkwamen. We rijden vanuit Bartlehiem naar Eernewoude. Hier schepen we in op één van de rondvaartboten van rederij het Princenhof voor een rondvaart door Natuurpark De Alde Feanen.
Al vanaf
 73,00
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Friese vrijheid, in de voetsporen van Grutte Pier

Dit is Friesland ten voeten uit! Bij de heldhaftige Grutte Pier Brouwerij zit je aan het water, waar zeilschepen voorbijvaren en vroeger de schaatsers van de Elfstedentocht onder het beroemde bruggetje doorkwamen. Hier leeft nog altijd het verhaal van Grutte Pier, de boomlange volksheld en vrijheidsstrijder uit de rijke Friese geschiedenis. Wij bezoeken het ‘bierlaboratorium’ in Bartlehiem waar het allemaal ontstaat. U maakt kennis met de brouwers en de Friese vrijheid. U ervaart hoe ze het bier brouwen. Uiteraard hoort daar ook een proeverij bij. Maar ook aan de ‘niet-bierdrinkers ’is gedacht.

We rijden vanuit Bartlehiem naar Eernewoude. Hier schepen we in op één van de rondvaartboten van rederij het Princenhof voor een rondvaart door Natuurpark De Alde Feanen. Aan boord wordt een lunch geserveerd. Bij terugkomst brengen we een bezoek aan het vlakbij gelegen Skûtjesmuseum. Op de weg terug naar uw opstapplaats stoppen we voor een diner De Westereen.

Incl.: koffie/thee met oranjekoek, rondleiding bierbrouwerij, proeverij in de bierbrouwerij, rondrit deel Elfstedengebied, lunch en boottocht, driegangendiner

Reisinformatie

Inclusief:
koffie/thee met oranjekoek, rondleiding bierbrouwerij, proeverij in de bierbrouwerij, rondrit deel Elfstedengebied, lunch en boottocht, driegangendiner

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.