Groepsdagtocht 18: Volendam en Zaanse Schans

Bezoek samen met Arriva Touring de prachtige visserplaats Volendam en de Zaanse Schans. Daarnaast neemt de chauffeur u mee voor een rondrit door de Beemster en de Wormer.
Al vanaf
 40,00
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Volendam en Zaanse Schans

Vanaf de opstapplaats rijden we eerst naar de Hanzestad Bolsward, waar u in het gezellige restaurant  “De Groene Weide” gastvrij wordt ontvangen voor een koffiepauze. Hierna vervolgen wij onze weg en rijden verder naar Volendam, een vissersplaats aan het IJsselmeer waar altijd iets te beleven valt. Wie kent deze plaats nu niet….. Wij geven u graag de kans om op eigen gelegenheid deze plaats te bezoeken.

In de middag neemt de chauffeur u mee voor een rondrit door de Beemster en de Wormer. De Beemster is een droogmakerij (polder) en bestaat al sinds 1612. In 1999 is de Beemster op de UNESCO-werelderfgoedlijst gekomen. Het is bewonderenswaardig om de verschillende monumentale stolpboerderijen en buitenplaatsen langs de route te aanschouwen en dan te bedenken dat alles voor 1610 onder water stond!

Deze middag brengen wij ook een bezoek aan één van de mooiste gebieden van Nederland. De Zaanse Schans is een heel bijzonder en fraai woon-werk buurt uit de 18e en 19e eeuw. Veel van de typische Zaanse huisjes in de Zaanse Schans komen uit andere delen van de Zaanstreek. Ze zijn hier bij elkaar gebracht om de bezoekers een idee te geven hoe de meeste dorpen er hier in de 18de eeuw uit zagen. Verder is er een scheepswerf, een klompenmakerij, een bakkerijmuseum en staat er een replica van de eerste Albert Heijn. En laten we vooral de vele molens niet vergeten!

Op de terugweg stoppen we bij restaurant “De Goede Aanloop”voor een passend driegangen diner.

Reisinformatie

Prijzen:
– 31-35 personen: € 56,- p.p.
– 36-40 personen: € 51,- p.p.
– 41-45 personen: € 47,- p.p.
– 46-50 personen: € 45,- p.p.
– 51-55 personen: € 42,- p.p.
– 56-62 personen: € 40,- p.p.

Inclusief:
– 2x koffie met cake
– driegangen diner

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.