Groepsdagtocht 7: Hunebedbouwers en opvoeders

Op deze dagtocht gaan we in de ochtend eerst een behoorlijk aantal eeuwen terug in de tijd. We kijken mee met de hunebedbouwers. Met moderne technieken beleeft en ziet u het verleden. Met spectaculaire maquettes en visuele effecten, er is zelfs een compleet hunebed. Het museum ligt direct naast het grootste hunebed van Nederland, een grote keientuin en een prehistorisch erf met Steentijdhuis en oertuin. Een rondleiding door een museumgids kan in overleg een binnen- en buitengedeelte hebben. Na het bezoek aan de hunebedden rijden we door naar het oosten van Drenthe, naar Frederiksoord.
Al vanaf
 74,00
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Groepsdagtocht: Hunebedbouwers en opvoeders

Op deze dagtocht gaan we in de ochtend eerst een behoorlijk aantal eeuwen terug in de tijd. We kijken mee met de hunebedbouwers. Met moderne technieken beleeft en ziet u het verleden. Met spectaculaire maquettes en visuele effecten, er is zelfs een compleet hunebed. Het museum ligt direct naast het grootste hunebed van Nederland, een grote keientuin en een prehistorisch erf met Steentijdhuis en oertuin. Een rondleiding door een museumgids kan in overleg een binnen- en buitengedeelte hebben.

Na het bezoek aan de hunebedden rijden we door naar het oosten van Drenthe, naar Frederiksoord. Eind 1818 staan er in het Drentse Frederiksoord 52 boerderijtjes klaar om arme stedelingen te ontvangen. Een geweldig plan! Dit is een uniek stukje Nederlandse geschiedenis dat lang niet iedereen kent. In dit museum is o.a. een stuk achterbuurt uit de grote stad nagebouwd, is een prachtige filmprojectie op meerdere schermen te zien over het leven in de koloniën indertijd. We sluiten het bezoek af met een rondrit metde kolonietram.

Incl.: koffie/thee met Hunebedkoek, rondleiding en entree Hunebedmuseum, twaalfuurtje, entree, gids en rondrit met de kolonietram, driegangendiner bij Grenzeloos

Reisinformatie

Inclusief:
– koffie/thee met Hunebedkoek, rondleiding en entree Hunebedmuseum, twaalfuurtje, entree, gids en rondrit met de kolonietram, driegangendiner bij Grenzeloos

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.