Culinair genieten in Limburg

Voor een succesvolle bestemming in eigen land hoeft u niet lang na te denken. Vol trots bieden wij u deze culinaire driedaagse aan. Niet voor niets staat Limburg bekend als een ‘Bourgondische’ provincie, en op het decor van het prachtige heuvelland met dromerige dorpen en mooie rivierdalen, raakt u niet snel uitgekeken.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Culinair genieten in Limburg

Voor een succesvolle bestemming in eigen land hoeft u niet lang na te denken. Vol trots bieden wij u deze culinaire driedaagse aan. Niet voor niets staat Limburg bekend als een ‘Bourgondische’ provincie, en op het decor van het prachtige heuvelland met dromerige dorpen en mooie rivierdalen, raakt u niet snel uitgekeken.

Dag 1
Een bezoek aan “Limland” neemt u drie dagen mee op een veelzijdige en smakelijke reis. Vroeg op de ochtend van de eerste dag rijden we met uw luxe touringcar naar het zuiden des lands. Onderweg staat in Heerde, aan de rand van de Veluwe, koffie met appelgebak voor u klaar. We vervolgen de tocht richting Schinnen, onderweg wordt een stop gemaakt voor de lunch. Begin van de middag op de eerste dag brengen we een bezoek aan de stroopfabriek Cansius, die onder andere de enige echte Rinse Appelstroop produceert. U verblijft op deze reis in Hotel Schaepkens van St. Fijt te Valkenburg, de mergelstad van Zuid-Limburg. Dit hotel ligt in het centrum van de historische stad Valkenburg en wordt omgeven door een prachtige tuin.

Dag 2:
We rijden na het ontbijt naar Hechtel-Eksel, gelegen in België. Hier brengt u een bezoek aan Chocolaterie Anmadis. Genoemde chocolaterie bestaat al sinds 1960. Waarom zijn Belgische pralines zo lekker? Kom erachter in chocolaterie Anmadis. Hier kunt u terecht voor geschenken, decoratie, sierstukken, pralines en huisgemaakte chocoladegeschenken en niet te vergeten wordt voor u de koffie geserveerd met een overheerlijke praline. Hasselt is de hoofdstad van de Belgische provincie Limburg.

U bent op de middag van de tweede dag enige tijd vrij om in Hasselt rond te kijken. De gezellige straten in de binnenstad hebben meer dan voldoende te bieden als het gaat om gezellige restaurants en terrassen. De personen die graag wat cultuur opsnuiven komen hier ook prima aan hun trekken. Verschillende musea zoals het Jenevermuseum, Stedelijk Museum of Mode Museum brengen voldoende afwisseling om leuke dingen te ondernemen. Aan het einde van de middag komen we weer terug in ons hotel, alwaar het diner wordt geserveerd. De avond is geheel naar eigen inzicht in te vullen.

Dag 3:
De derde dag van onze meerdaagse bezoekt u Brouwerij de Koningshoeve in Berkel Enschot. Volgens de richtlijnen van Benedictus moeten de monniken in hun eigen onderhoud voorzien. Voor de groeiende gemeenschap waren de inkomsten op de schrale grond al snel niet meer toereikend. Daarom besloten de monniken in 1884 trappistenbier te gaan brouwen. ‘La Trappe’, zoals het op Koningshoeven gebrouwen bier heet, is Nederlands enige trappistenbier. Uw culinaire meerdaagse wordt afgesloten bij restaurant Kriebelz in Terwolde, met een “dekselse pannetjes” en een toetje.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Culinair genieten in Limburg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reisinformatie

Inclusief:
– Reis per luxe Comfort Class Touringcar
– Begeleiding door deskundige chauffeur, tevens reisleider

Prijs:
Vanaf 155,- p.p.
Middels een offerte ontvangt u de daadwerkelijke prijs van ons.

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Heeft u nog vragen? Bel gratis: 088 - 277 81 00