Oorlogsreizen: 5-daagse Normandië, 25-29 september 2023

Deze reis is nu ook te boeken voor 25-29 september 2023!

 

Na vele aanmeldingen voor editie 2022 en april 2023 hebben we wederom deze reis op onze kalender gezet; van 25-29 september 2023 gaan we wel richting de stranden van Normandië. Er is geen andere veldslag in de Tweede Wereldoorlog die méér indruk heeft gemaakt dan de landing van 125.000 geallieerde soldaten op de stranden van Normandië op 6 juni 1944, natuurlijk bekend als D-Day. Het luidde het begin in van de bevrijding van West Europa en het einde van 5 jaar Duitse bezetting.

 

Wij laten u tijdens deze reis de meest interessante plekken zien met indrukwekkende verhalen over het verloop van de strijd en boeiende verhalen over de helden die hier gevochten hebben. Deze oorlogsreis is er eentje om niet snel te vergeten. De reis wordt van begin tot eind begeleid door een zeer deskundige gids die ons meeneemt in het verhaal. Gaat u met ons mee op deze indrukwekkend reis (25-29 september 2023) naar de invasie-stranden van Normandië?

 

Er zijn nog enkele plaatsen over! Let op: Er zijn geen mogelijkheden voor een 1-persoonskamer over, alleen boekbaar voor twee personen per kamer.

 

Al vanaf
 659,00

Legenda

Green
Datum beschikbaar
Partial
Datum beperkt beschikbaar
Gray
Geen geldige reisdatum
Red
Datum is volgeboekt

Beschrijving

Oorlogsreizen: 5-daagse Normandië (25-29 september 2023)

Er is geen andere veldslag in de Tweede Wereldoorlog die méér indruk heeft gemaakt dan de landing van 125.000 geallieerde soldaten op de stranden van Normandië op 6 juni 1944, natuurlijk bekend als D-Day. Het luidde het begin in van de bevrijding van West Europa en het einde van 5 jaar Duitse bezetting. Wij laten u tijdens deze reis de meest interessante plekken zien met indrukwekkende verhalen over het verloop van de strijd en boeiende verhalen over de helden die hier gevochten hebben. Deze oorlogsreis is er eentje om niet snel te vergeten.

 

De reis wordt van begin tot eind begeleid door een zeer deskundige gids die ons meeneemt in het verhaal. (Door onvoorziene omstandigheden kan van het programma afgeweken worden.) Mocht een bezoek aan Normandië altijd al eens op uw verlanglijstje hebben gestaan, dan is deze reis de uitgelezen kans om dit te gaan doen. Behalve natuurlijk de overnachting en alle maaltijden zijn de begeleiding van een zeer deskundige gids en entree’s van interessante musea inbegrepen. Dit is de meest complete reis die wij in samenwerking met Battlefield Tours organiseren die u op dit gebied wordt aangeboden! 

 

Plan hier je reis naar de opstapplaats P+R Lunetten via Glimble!

 


De prijzen zijn inclusief

• Reis per Comfort Class touringcar
• 4 hotelovernachtingen
• 4x ontbijt
• 4x lunchpakket
• 4x diner
• Begeleiding van een deskundige gids
• Excursiegids
• Entree voor 3 musea
• Diner op de terugreis

 

Prijs

€ 659,- per persoon (o.b.v. twee-persoonskamer)
Boekingskosten € 3,50 per boeking
één-persoonskamertoeslag € 140,-

Maakt u deze reis met 3 personen?
Dan kunt u een extra één-persoonskamer boeken.


Vertrekdatum en -tijd
(25 september 2023)

05.00 uur Vertrek Groningen, Arriva Touring, Bornholmstraat 60
07.30 uur Vertrek Utrecht, P+R Lunetten
08.30 uur Vertrek, Station Prinsenbeek


Aankomstdatum en -tijd
(29 september 2023)

20.00 uur Aankomst, Station Prinsenbeek
21.00 uur Aankomst Utrecht, P+R Lunetten
23.30 uur Aankomst Groningen, Arriva Touring, Bornholmstraat 60

Hotel
U overnacht in het Campanile Hotel in Bayeux. De kamers zijn standaard voorzien van thee- en koffie-faciliteiten, een eigen badkamer en gratis WiFi.

 

Deze Battlefield tours worden aangeboden via Arriva Touring en kunnen makkelijk en veilig via onze boekingsformulier geboekt worden. U ontvangt na uw boeking direct een automatisch verstuurde boekingsbevestiging, zodat u weet dat Arriva Touring uw boeking in goede orde heeft ontvangen. Arriva Touring hanteert de voorwaarden van de brancheorganisatie (KNV). Wij adviseren een ieder om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Onze partners

Logo lre battlefield

 

Programma

Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:

Dag 1: Maandag 25 september 2023
Vanaf de opstapplaatsen reizen we zuidwaarts via Lille, Amiens en de Pont de Normandie naar Bayeux. We stoppen regelmatig onderweg. In ieder geval bij een wegrestaurant voor de lunch ( eigen kosten). We checken-in bij ons hotel waar we de komende 4 nachten zullen verblijven en genieten vervolgens van een diner in het hotel.

Dag 2: Dinsdag 26 september 2023
Na het ontbijt brengen wij ons eerste bezoek aan het landingsgebied van de 6e Britse Airborne Divisie bij de plaats Ranville. We bezoeken daar ook de Britse begraafplaats waar 323 Duitsers, 5 Fransen, een Pool en een Belg begraven zijn. We reizen verder en brengen een bezoek aan de Pegasusbrug in Bénouville. De brug is genoemd naar het vliegende paard Pegasus. Dit is tevens het mouwembleem van alle Britse Airborne eenheden. De 6e Britse Airborne divisie moest beide bruggen over de rivier en het kanaal van de Orne veroveren om naar het noorden te kunnen doorbreken. We brengen aansluitend een bezoek aan het Memorial Pegasus. Dit museum is gewijd aan de moedig en heldhaftige acties van de 6e Britse Airborne Divisie. We wandelen langs de rivier de Orne en nemen een kijkje bij de landingsplaats van drie zweefvliegtuigen waarvan de bemanning de Pegasus brug veroverden. Vlak aan de rivier ligt het café van de familie Gondrée, dit was het eerste huis dat in 1944 bevrijd werd. We nuttigen hier een gezamenlijke lunch (inclusief) terwijl we de historische inrichting bewonderen van het café Gondrée. Na de lunch rijden we naar Engelse en Canadese stranden: Sword Beach met het Casino in Quistreham en het strand bij La Brèche, Juno Beach met het Norman House bij Bernières en de plaats Courseulles-sur Mer en Gold Beach bij Asnelles. Vervolgens naar Arromanches om daar een bezoek te brengen aan het Musee de Débarquement. Dit landingsmuseum geeft uitleg over de kunstmatige haven die is aangelegd voor de kust van Normandie. Na wat vrije tijd in Arromanches, om bijvoorbeeld een crêpe te eten, een kop koffie te drinken of souvenirs te kopen sluiten we dag af met een bezoek aan de Duitse geschutbatterij in Longues sur Mer. Dit is een van de vele Duitse batterijen langs de Europese kust om landingen van de geallieerden te weerstaan. Diner en overnachting in het hotel in Bayeux.

Dag 3: Woensdag 27 september 2023
We ontbijten in het hotel en vertrekken daarna naar de Abdij van Ardenne. Daar bezoeken we de tuin van de Abdij waar 20 Canadese krijgsgevangenen werden vermoord door de Duitsers. De kerk is verwoest door bombardementen in 1944 en uiteindelijk weer gerestaureerd in 1966. We vervolgen onze reis naar Bayeux, een Middeleeuwse stad die tijdens de tweede wereldoorlog bespaard verbleven is. In Bayeux hebben we vrije tijd voor een bezoek aan de prachtige kathedraal van Bayeux, of Musee de la Tapisserie de Bayeux, een museum waar het fameuze tapijt van Bayeux hangt of het Memorial de la Bataille de Normandie, een museum over de Slag in Normandië. ( beide entrees niet inbegrepen ) Na lunch (op eigen gelegenheid) brengen we een bezoek aan het Amerikaanse strand Omaha Beach. We bezoeken daar de Amerikaanse begraafplaats bij Colleville sur Mer, waar bijna 10 000 Amerikaanse soldaten begraven liggen. We gaan vervolgens naar het D-day monument, om de invasiestranden van dichtbij te zien. We rijden verder naar Pointe du Hoc, een klif van ongeveer 30 meter hoog die de Amerikaanse rangers moesten beklimmen om de Duitsers uit schakelen. Velen hebben hun leven hier gegeven voor de vrijheid . Aan het einde van de namiddag rijden we terug naar Bayeux via de Duitse begraafplaats bij La Cambe. Daar liggen 21.200 Duitse militairen begraven. Onderweg passeren we het Statue of World Peace bij Grandcamp-Maisy gemaakt door de Chinese kunstenaar Yoa Yuan Diner in het hotel en overnachting in Bayeux.

Dag 4: Donderdag 28 september 2023
Na het ontbijt in ons hotel rijden we naar het Amerikaanse strand Utah Beach, dit was een codenaam die aan het meest westelijke strand was toegewezen tijdens de landingen van Normandië . De mannen van de 101e US Airborne divisie (ook wel Screaming Eagles genoemd) werden ingezet om de wegen door het onderwater gezette achterland te veroveren. Onderweg bezoeken we de plaats St Marie du Mont. Na ons bezoek aan Utah Beach rijden we vervolgens naar Sainte Mère Eglise. Tijdens de nacht van 5 op 6 juni landden parachutisten van de 82e US Airborne divisie in en om deze plaats. Bekend werd John Steele van de 82e Airborne divisie. Hij bleef met zijn parachute aan de kerktoren hangen maar overleefde de oorlog. In Sainte Mère Eglise, brengen we een bezoek aan het Airborne Museum, waar we de gebeurtenissen van de Amerikaanse parachutisten rondom D-day krijgen uitgelegd. Tijd voor de lunch (op eigen gelegenheid) in dit pittoreske dorpje. We sluiten de dag af met een bezoek aan het monument van Iron Mike bij La Fière. Het monument beeldt een Amerikaanse paratrooper uit en is vernoemd naar St Michael, de patroon heilige van de Airborne. Hier krijgt u uitleg over de gevechten om de brug over de Merderet en in het gebied ten noorden van St Mère Eglise. Na een stop in het dorp Graignes waar 32 burgers en 50 Amerikaanse parachutisten door de Duitsers vermoord zijn komen we weer bij ons hotel in Bayeux voor een diner en laatste overnachting.

Dag 5: vrijdag 29 september 2023
Na een indrukwekkende reis pakken we onze koffers en keren terug naar Nederland. Na een afsluitend diner brengen we u terug naar naar uw opstapplaats. (Door onvoorziene omstandigheden kan van het programma afgeweken worden).

Hotel
U overnacht in het Campanile Hotel in Bayeux. De kamers zijn standaard voorzien van thee- en koffie-faciliteiten, een eigen badkamer en gratis WiFi.