Contracten busvervoer op Schiphol ondertekend

De contracten voor de busdiensten airside en landside op Schiphol zijn ondertekend. Hiermee zijn de opdrachten voor Arriva Touring definitief. Vanaf 1 april 2020 start Arriva Touring met het vervoer op het platform (airside) en de pendel van/naar de Logistic Hub en de bouwterreinen van het Capital Programme. De parkeershuttle P3/P4, die onderdeel uitmaakt van het landsidecontract, start op 1 november dit jaar.


Vacatures Schiphol
Vanaf 1 april 2020 rijdt Arriva Touring ook op Schiphol.
Wij zoeken hiervoor op dit moment een teammanager, klik op de button voor de openstaande vacatures


De implementatie van de busdiensten is in volle gang. Vorige week woensdag en donderdag zijn toekomstige medewerkers bijgepraat over de plannen en de persoonlijke gevolgen van de overgang naar Arriva Touring. Zo gaan arbeidsvoorwaarden die voortvloeien uit de cao en de collectieve bedrijfsregelingen, zoals die gelden op het moment van overgang, van rechtswege mee over naar Arriva Touring.

Bussen van type Ambassador voor pendel Capital Programme
Arriva Touring gebruikt voor de pendel van/naar de Logistic Hub en de bouwterreinen van het Capital Programme zeven bussen van het type Ambassador, waar Arriva eerder nog mee reed in het Oosten van Nederland. Deze 12-meter lange bussen hebben een lage vloer, twee deuren en zijn voorzien van airconditioning. Airside wordt gereden met 64 – voornamelijk elektrische – bussen die eigendom zijn van Schiphol. Voor de parkeershuttle P3/P4 schaft Arriva Touring nieuwe bussen aan. Onderdeel van de samenwerking is een onderzoek naar het gebruik van elektrische bussen voor de parkeershuttle P3/P4.

Inhoud van de opdrachten
Airside is het vervoer op het platform. Met name tussen de gate en de vliegtuigen die op het platform staan opgesteld. De opdracht heeft een looptijd van vier jaar, met een optie tot verlenging tot maximaal 4 jaar, in nader te specificeren perioden. Landside bestaat uit twee contracten: de pendel van/naar de Logistic Hub en de bouwterreinen van het Capital Programme, en de parkeershuttle P3/P4. Deze opdracht heeft een looptijd van vijf jaar, met een optie tot verlenging van maximaal drie jaar, in nader vast te stellen perioden.

“Ik ben oprecht heel trots op het team wat een mooi aanbod heeft neergelegd voor deze aanbesteding. Arriva Touring staat voor kwaliteit en comfort. Het zijn voor ons bijzondere busdiensten om aan onze orderportefeuille toe te voegen. Met plezier gaan we aan de slag met de implementatie.” 

Anne Hettinga, bestuursvoorzitter van Arriva Nederland

Fotobijschrift: Miriam Hoekstra, directeur Airport Operations zette haar handtekening onder het contract voor airside. Dieme Ketel, senior manager Parking & Mobility Services zette zijn handtekening onder het contract voor het landsidedeel parkeershuttle P3/P4. Tom Davies, construction Services Lead zette zijn handtekening onder het contract voor het landsidedeel HCP. Namens Arriva tekende Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland.