Arriva zet record aantal pendelbussen in voor Slachtemarathon editie 2024

Met bijna 90 pendelbussen en meer dan 110 buschauffeurs staat Arriva Touring aanstaande zaterdag 15 juni klaar om alle wandelaars en hardlopers naar de start van de Slachtemarathon in Oosterbierum te brengen. Na acht jaar keert dit geweldige evenement weer terug op de Slachtedyk. “De complexiteit om alle deelnemers te vervoeren naar de start en vanaf de finish weer naar huis is enorm. Dat kunnen we niet zonder de professionals van Arriva.” laat Anne Jochum de Vries, voorzitter van de Slachtemarathon weten.
 
Maar liefst 13.500 deelnemers worden verwacht. Die brengt Arriva Touring zaterdag vroeg in de ochtend naar Oosterbierum. Daar is de start van de Slachtemarathon. De pendelbussen rijden vanaf 5 uur in de ochtend af en aan vanaf de finish in Raerd, station Leeuwarden en de ‘tút en derút’ bij Pietersbierum. “Bij een ‘normale’ marathon lopen de deelnemers een ronde, bij de Slachte is dit anders. Vanuit Oosterbierum loop je via de Slachtedyk naar Raerd.  Dit is een enorme logistieke uitdaging,” aldus Anne Jochum de Vries.
 
Een grote puzzel
Arriva Touring is al bijna een jaar bezig met de voorbereidingen van dit evenement. Uit alle hoeken van het land zijn andere Touringcarbedrijven gevraagd om mee te rijden in de pendeldiensten. “Het was een enorm grote puzzel maar het is ons gelukt!” vertelt Nicole van der Zwet, commercieel manager Arriva Touring, trots. Ook het kantoorpersoneel van Arriva met een busrijbewijs wordt ingezet en een aantal ov-bussen voor de korte pendeldiensten vanaf Pietersbierum.
 
De Slachtemarathon
De Slachtemarathon is een evenement die wandelaars en lopers uitdaagt, in beweging zet en de deelnemers op een andere manier laat kijken naar elkaar en de prachtige omgeving. Op www.slachtemarathon.frl meer informatie over het evenement.