Bekijk de laatste updates van de RIVM-richtlijnen (23/03/’22)

23 maart 2022.

Het kabinet heeft besloten om de coronamaatregelen verder te versoepelen. Er gelden nog wel een aantal adviezen. Het kabinet heeft nog geen nieuw weegmoment gepland, maar houdt de situatie goed in de gaten. En dus kunt u weer met uw groep, club of vereniging in onze touringcars en bussen (zonder mondkapjes) onderweg naar talloze leuke bestemmingen. Denk aan dagtochten, evenementen, congressen, uitjes of personeelsfeesten. We staan natuurlijk ook nu weer voor u klaar! 

Per 23 MAART geen mondkapjes niet meer in touringcars en OV, alleen nog in vliegtuig en op vliegveld!
De verplichting om in en rond het OV en onze bussen en touringcars mondkapjes te dragen vervalt per woensdag 23 maart 2022. Daar waar het druk is, kunt u uzelf en anderen beschermen door een mondkapje te dragen. Het blijft voorlopig wel verplicht om een mondkapje te dragen in het vliegtuig en op het vliegveld na de security.

RIVM adviezen

• Voor iedereen met klachten blijft gelden: blijf thuis en doe een zelftest. Is de uitslag positief? Maak dan een afspraak voor een test bij de GGD en ga minimaal 5 dagen in isolatie. 
•  Er zijn geen locaties meer waar het coronatoegangsbewijs geldt. Geadviseerd wordt om de CoronaCheck-app op uw telefoon te laten staan. Voor meerdere landen is de QR-code nog wel noodzakelijk om in te reizen of voor bijvoorbeeld bezoek aan horeca, bioscoop of theater.

Op dit moment adviseert het RIVM alleen nog om de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven. Dit betekent:

•  Regelmatig de handen te wassen;
•  In de binnenkant van hun elleboog te hoesten en te niezen;
•  Papieren zakdoekjes te gebruiken;
•  Geen handen te schudden en
•  waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te houden.