Rügen, eiland aan de Oostzeekust

Rugen is voor deze 8-daagse reis het middelpunt van uw reis. Gezien als een van de mooiste steden van Rugen is Putbus. Met o.a. een slotpark in Engelse landschapsstijl is het prachtig.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Rügen, eiland aan de Oostzeekust

Rügen is het grootste eiland van Duitsland en door een brug verbonden met het vasteland. Het eiland heeft brede stranden, schilderachtige vissersdorpen en stadjes, prachtige kerken, kloosters en musea, gezellige havens en restaurants. Laat u ook verrassen door de wonderschone natuurgebieden en de vanuit de zee oprijzende witte krijtrotsen met de Königstuhl als markant uitzichtpunt, 118 meter boven de golven.

Dagprogramma

Dag 1: Rügen
Vanaf de opstapplaatsen reizen we via Bad Nieuweschans naar Rugen.
We rijden langs Bremen, Hamburg, Lubeck en Rostock, zodat u langzaamaan kunt genieten van de uitgestrektheid, de meren en het heide- en weidegebied in het noorden van Duitsland. Onderweg maken we een aantal stops, onder andere voor koffie met gebak.

Dag 2: Kap Arkona, Putgarten en Vitt

De ochtend kunt u naar eigen idee invullen. ’s Middags maken we met de bus een uitstapje naar het noordelijkste punt van het eiland met historische vuurtorens: Kap Arkona. Het laatste stukje (ca. 2 km) kunt u lopend of met een treintje bereiken. Het uitzicht is hier schitterend, hoge krijtrotsen boven u en diep beneden de golvende zee. Vanaf Kap Arkona kunt u lopend of met het treintje naar het vissersdorp Vitt met haar kleine witte rietgedekte huisjes.

Dag 3: Putbus, Göhren en Baabe

Vandaag maken we een mooie tocht naar het oosten van het eiland. We rijden eerst naar Putbus, wellicht de mooiste stad op Rugen met de voormalige residentie van koningen, een slotpark in Engelse landschapsstijl, zwanenvijver en orangerie.
Daarna bezoeken we Gohren waar u kunt opstappen voor een rit met de Rasender Roland. Aansluitend kunt u vanaf Baabe een minicruise maken door het prachtige Rugense landschap. Aan boord krijgt u tekst en uitleg.

Dag 4: Stralsund
Vandaag kunt u op eigen geleigenheid de moderne hanzestad Straslund op het vasteland verkennen. Het centrum van de stad is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vroeger was Stralsund een stad die leefde van de visserij. Beschermheilige van de stad is dan ook de heilige Nikolaus. Aan het einde van de dag bezoeken we de Stortebeker bierbrouwerij.

Dag 5: Vrije dag
Vandaag heeft u een dagje voor uzelf. U kunt dan bijvoorbeeld vanaf de haven van Straslund een boottocht maken naar het autovrije eiland Hiddensee. Hier kunt u wandelen, naar het strand gaan, een huifkartocht maken of een fiets huren.

Dag 6: Königstuhl, Prora en Binz
Vandaag bekijken we de hoge krijtrotsen vanaf de Konigstuhl, het markante uitzichtpunt op een hoogte van 118 meter in het Nationale Park Jasmund. Daarna gaan we naar Binz, een van de mooiste badplaatsen op Rugen. ’s Middags rijden we terug via Prora. Hier is in 1935 een enorm vakantiecomplex gebouwd voor Duitse arbeiders die massaal goedkoop op vakantie moesten kunnen gaan.

Dag 7: Usedom
We gaan richting het oosten. En brengen een bezoek aan het schiereiland Usedom waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de V1 en V2 raketten werden ontwikkeld.
Vandaag de dag is Usedom een heerlijke plek om vakantie te vieren.

Dag 8: Nederland
We vertrekken na het ontbijt richting Nederland. Voordat de bus u terugbrengt naar uw opstapplaats, sluiten we deze reis af met een gezellig afscheidsdiner.

Parkhotel: Rügen****
Ligging: dit 4-sterren hotel ligt aan de rand van het centrum van Bergen
Faciliteiten: het hotel beschikt over diverse bars, een gezellig restaurant en een wellness-afdeling.
Kamers: prima ruime kamers met o.a. zithoek, telefoon, mini-bar, bad of douche en toilet, handdoekwarmer, satteliet-tv.
Bijzonderheden: bij aankomst een gratis fles water op de kamer.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rügen, eiland aan de Oostzeekust” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reisinformatie

Inclusief:
– Reis per luxe Comfort Class Touringcar
– Overnachtingen volgens programma
– Deskundige chauffeur, tevens reisleider
– Alle omschreven excursies
– 7 x ontbijt, 6 x diner, 1x afscheidsdiner

Prijs:
Middels een offerte ontvangt u de prijs van ons.

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Heeft u nog vragen? Bel gratis: 088 - 277 81 00