Rügen, eiland aan de Oostzeekust

Rügen is voor deze 8-daagse reis het middelpunt van uw reis. Een heerlijke excursiereis naar een uniek mooi gebied. Onterecht onbekend. De Oostzeekust behoort tot de mooiste en de meest verrassende streken van Duitsland! We vertrekken op 14 mei 2019 en deze 8-daagse reis is te boeken vanaf € 779,- p.p. Meer informatie vindt u hieronder…

Legenda

Green
Datum beschikbaar
Partial
Datum beperk beschikbaar
Gray
Geen geldige reisdatum
Red
Datum is volgeboekt

Beschrijving

Rügen, eiland aan de Oostzeekust (8-daagse excursiereis)

Een heerlijke excursiereis naar een uniek mooi gebied. Onterecht onbekend. De Oostzeekust behoort tot de mooiste en de meest verrassende streken van Duitsland! Rügen, gelegen aan de Oostzeekust, is het grootste eiland van Duitsland. Rügen is een echt toeristisch eiland met lange en brede stranden, prachtige havens, gezellige hotels en restaurants en er is genoeg te zien. Zo gaan we o.a. naar de krijtrotsen aan de noordkant van het eiland, stadjes met hun karakteristieke bebouwing uit het begin van de twintigste eeuw, verschillende kerken, kloosters, ruïnes en kastelen, maar ook prachtige natuurgebieden en schilderachtige vissersdorpjes, eigenlijk te veel om op te noemen.

Dagprogramma

Dag 1: Rügen (vertrek 14 mei 2019)
Vertrek vanaf de bekende opstapplaatsen o.a. Nieuwe en Oude Pekela, Veele en Vlagtwedde richting de Duitse grens. Onderweg stoppen we o.a. voor een kopje koffie/thee met gebak en de lunch. Aan het einde van de middag komen we aan in Bergen op Rügen. De komende zeven nachten verblijven we in het Parkhotel **** in Bergen. ’s Avonds diner in het hotel.

Dag 2: Rasender Roland en Sellin
Vandaag gaan we wel de hele dag op stap, maar we vertrekken niet al te vroeg. We gaan het oostelijke deel van het eiland bezoeken. De bus brengt ons naar Puttbus. Daar stappen we op de beroemde stoomtrein van het eiland, de ‘Rasender Roland’. Via een prachtige route komen we uiteindelijk aan in Göhren, het eindstation van de trein. Hier staat ook de bus te wachten. In Göhren op het station kunnen we het museum nog bekijken. (Kosten ca: € 11,00 p.p.) Daarna gaan we met de bus naar Sellin. Dit is één van de mooie badplaatsen op Rügen. Sellin heeft een mooie pier (Seebrücke) en een prachtige boulevard langs het strand. ’s Avonds diner in het hotel.

Dag 3: Usedom of Fishland, Zingst en Darss

Voor deze dag moeten we in overleg met de groep nog een besluit nemen. Er zijn twee mogelijkheden: 

 • Bezoek aan het schiereiland Usedom/Peenemünde
  (Afstand van Bergen naar Usedom v.v. : 240 km)

  Peenemunde is een klein dorp op het eiland Usedom. Voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog vond hier onderzoek plaats naar rakettechnologie. Veel gebouwen en ruïnes in de omgeving van het museum getuigen hier nog van. Peenemunde is de geboorteplaats van de V2-raket. Deze laatste werd op Peenemünde getest, het was het eerst gebruikte ballistische wapen dat naar zijn doelwit geleid kon worden. In 1936 was het ontwerp voor de raket klaar, en begon men onderzoek en experimenten te verrichten in Peenemünde. In 1942 vond de eerste lancering plaats van de V-2, en gaf Hitler de toestemming voor de massaproductie ervan. Een zware luchtaanval door de Royal Air Force in de nacht van 18 augustus 1943 zorgde ervoor dat de werkzaamheden in Peenemünde abrupt ten einde kwamen. De toegang tot de bosrijke omgeving van Peenemunde is grotendeels verboden omdat het een natuurreservaat is. Het museum bevindt zich in de voormalige energiecentrale van het complex en bevat een tentoonstelling over het onderzoek en de productie van de V2-raket. Om het museumterrein bevinden zich ook nog gevechtsvliegtuigen en helikopters van het voormalige Oost-Duitse leger.

  • Rondrit met een aantal stops naar Fischland, Zingst en Darss

  Afstand van Bergen naar Fishland, Zingst en Darss : totaal 180 km.

  Fischland-Darß-Zingstis een 45 kilometer lang Duits schiereiland aan de Oostzeekust tussen Rostocken Stralsund. In het verleden waren zowel de kern van Fischland als Darß en Zingst eilanden. Pas door de sluiting van hoogwatergeulen door de mensen in de 14e eeuw (Fischland en Darß) en in de 19e eeuw (Zingst) werden ze permanent met het vasteland verbonden. Bij de stormvloed van de Oostzee in 1872, die ook Prerow auf dem Darß liet overstromen, verzandde de Prerowstrom, die tot dan toe het toenmalig eiland Zingst scheidde van Darß. Het oostelijke deel van het schiereiland Zingst en het middelste deel van Darß behoren tot het Nationaal Park Vorpommersche Boddenlandschaft. We maken een o.a. een stop in de kunstenaarskolonie Ahrenshoop

Dag 4: Stralsund
Na het ontbijt vertrekken we naar het ‘vasteland’. We bezoeken de hanzestad Stralsund. In deze stad staan prachtige baksteen gotiek gebouwen. We beginnen met een stadsrondrit in een boemeltreintje (treintje zonder lijntje) Kosten ca: € . Daarna is er volop gelegenheid om te gaan winkelen in de stad, of een kerk of museum te bekijken. De Nicolaikerk aan de markt is prachtig. Hier zijn ook leuke terrasjes. Ook zeer de moeite waard is het Ozeaneum. Dit is een modern ingericht museum, waar u alles te weten kunt komen over het leven in o.a. de Oostzee, Noordzee en het noorden van de Atlantische Oceaan.

Dag 5: Königsstuhl en Prora
Deze dag gaan we naar het noordoosten van het eiland. Rügen staat bekend om de witte krijtrotsen. Het beroemdste deel is de zogenaamde ‘Königsstuhl’. Deze rots ligt aan de rand van het nationale park Jasmund. Hier bezoeken we eerst het museum en daarna maken we een wandeling naar de rots. Je hebt hier bij helder weer een prachtig uitzicht. (kosten ca: € 7,00 p.p.) Na dit bezoek rijden we verder naar Prora. In de WOII werd hier een begin gemaakt met het bouwen van een 10 km lang hotel door de Nazi’s, bedoeld voor het georganiseerd op vakantie gaan. In het gebouw zijn nu een aantal musea gevestigd. In Binz heeft u de mogelijkheid om te flaneren langs het strand. Voor de liefhebbers rijdt de bus door naar het ‘Eisenbahn en Technik Museum’ in Binz. Auto’s, vrachtwagens, locomotieven etc. het is er allemaal. (kosten ca € 10,- p.p.)

Dag 6: Kap Arkona
Vanochtend doen we het rustig aan. We genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. De ochtend kunt u naar eigen idee invullen. De winkels zijn open in Bergen. De liefhebbers kunnen in de ochtend te voet naar het centrum gaan om de hoofdstad van Rügen te leren kennen. Uiteraard zijn er ook restaurantjes, cafeetjes en winkels. In de middag maken we een uitstapje met de bus naar het noordelijkste punt van het eiland: Kap Arkona. Het laatste stukje (ca. 2 km) van deze rit doen we te voet, u kunt er echter ook voor kiezen om dit met een treintje te doen (kosten ca. € 5,- p.p. retour). Kap Arkona is geen dorp, maar bestaat uit twee vuurtorens. Het uitzicht is werkelijk schitterend, hoge krijtrotsen en diep beneden de golvende zee. De liefhebbers kunnen een wandeling maken naar het kleine vissersdorpje Vitt. dit is een soort openluchtmuseum met kleine witte rietgedekte huisjes en een haventje Van daaruit gaat ook weer het treintje naar Putgarten.

Dag 7: Hiddensee
In de buurt van Rügen liggen nog een paar eilandjes in de Oostzee. Eén van de mooiste is het autovrije Hiddensee. Vandaag gaan we naar dit eiland. Met de bus rijden we naar de haven van Schaprode. Daar stappen we op de boot en na ongeveer een uurtje varen komen we aan in Kloster, het bijna noordelijkste dorp van het eiland. U kunt hier een fiets huren en op deze manier het eiland verkennen. Ook is er een mogelijkheid voor een koetsentocht naar Vitt, het grootste dorp. Zowel in Kloster als in Vitt zijn er voldoende mogelijkheden voor om koffie te drinken en/of te lunchen. Vanaf Vitt vertrekken we in de namiddag weer naar Rügen. Kosten overtocht ca: € 19,- incl. transfer Hafenexpress)

Dag 8: Wismar en retour Nederland
We verlaten ons hotel en rijden naar de mooie middeleeuwse stad Wismar, die direct gelegn is aan de Oostzee. In het begin van de middag vertrekken we richting Nederland. We stoppen voor het afscheidsdiner in de buurt van de Nederlandse grens.

Parkhotel: Rügen****
Ligging: dit 4-sterren hotel ligt aan de rand van het centrum van Bergen
Faciliteiten: Receptie, lift, lounge, bar, (à la carte) restaurant, kluis bij receptie en fitnessruimte. Tuin en zonneterras met ligstoelen. Wellnessoase ‘Aléa’ met stoombad en Finse sauna (woensdag is vrouwendag in de sauna) en infraroodcabine. Gratis wifi in het hele hotel. Tegen betaling: fietshuur, beautycenter en massages.
Kamers: prima ruime kamers met o.a. met telefoon, tv, minibar en radio. Badkamer met bad of douche, toilet en föhn.
BijzonderhedenUitgebreid ontbijtbuffet en 3 gangendiner of dinerbuffet.

Reisinformatie

Prijs:
Prijs per persoon op basis van 2-persoonskamer
€ 779,- p.p.(op basis van deelname : 30 deelnemers)
Toeslag 1-persoonskamer: € 100,-.

Inclusief:

 • Koffie met iets lekkers op de heenreis
 • Reis per luxe Comfort Class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 7 overnachtingen in het Parkhotel in Bergen op Rügen
 • 7 x ontbijtbuffet en 7 x diner
 • Live muziek in de bar van het hotel
 • Afscheidsdiner

Opstapplaats(en):
o.a.: Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Veele en Vlagtwedde

Data:
Vertrek dinsdag 14 mei 2019

Heeft u nog vragen? Bel gratis: 088 - 277 81 00