Groepsdagtocht: Ongewoon Drenthe

“Bruune boon’n” en Bartje, een begrip in de boeken van Anne de Vries. Een oer Hollandse dag met Drentse historie en heerlijke Drentse pannenkoeken.
Al vanaf
 54,00
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Ongewoon Drenthe

Kent u de uitdrukking nog: “Ik bid nie veur bruune boon’n”. Bartje, het jongetje dat opgroeit in een arm Drents landarbeidersgezin, en dat zich steeds minder wil schikken naar zijn lot. We nemen u graag mee naar het Dorp van Bartje. Bartje Bartels is de hoofdfiguur uit de boeken van Anne de Vries. Een bezoek aan het Anne de Vries Museum is dan ook, naast het verrijken van uw kennis over de Drentse boerderijen en de historie van Rolde en Drenthe, meer dan de moeite waard.
De lunch is in  ’t Los Hoes van Oud Aalden. In de in Oud-Saksische stijl gebouwde boerderij smaakt de echte Drentse pannenkoek veel lekkerder dan thuis aan de keukentafel. De boerderij bestaat al sinds 1668 en heeft in de loop van de eeuwen alleen maar aan charme gewonnen. Iedereen waant zich weer even in het Drenthe van weleer.

Na de pannenkoek rijden we naar Vledder, waar u een bezoek brengt aan het museum voor Valse kunst. U kent vast het programma “Tussen Kunst en Kitsch” en in Het Museum voor Valse Kunst treft u voornamelijk “kunstige kitsch” aan. Er is veel te zien en met de zeer amusante rondleiding hoort u ook de verhalen achter de objecten.
We sluiten de “ongewone dag” bij restaurant Grenzeloos af.

Reisinformatie

Prijzen:
– 31-35 personen: € 63,50 p.p.
– 36-40 personen: € 60,- p.p.
– 41-45 personen: € 57,50 p.p.
– 46-50 personen: € 55,50 p.p.
– 51-55 personen: € 55,- p.p.
– 56-62 personen: € 54,- p.p.

Inclusief:
– 1x koffie met koek
– Alle entrees
– Pannenkoekmaaltijd
– Diner

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.