Havezathe Zuidwest

Ook in 2019 bezoeken we weer enkele fraaie havezates en andere ‘huizen van stand’. Om 9.30 wordt u ontvangen op het Drents Archief en krijgt u een boeiende inleiding van Wolter ter Steege. Daarna zetten we koers naar Dwingeloo. Via de havezates Westrup, Entinge en Batinge komen we aan bij havezate Oldengaerde.

Legenda

Green
Datum beschikbaar
Partial
Datum beperk beschikbaar
Gray
Geen geldige reisdatum
Red
Datum is volgeboekt

Beschrijving

Havezathe Zuidwest

Ook in 2019 bezoeken we weer enkele fraaie havezates en andere ‘huizen van stand’. Om 9.30 wordt u ontvangen op het Drents Archief en krijgt u een boeiende inleiding van Wolter ter Steege. Daarna zetten we koers naar Dwingeloo. Via de havezates Westrup, Entinge en Batinge komen we aan bij havezate Oldengaerde. Vanwege de restauratie kunnen we helaas geen kijkje nemen in het statige huis uit 1717, maar onder begeleiding kunnen we het gebouw vanuit de omliggende tuin bekijken.
Na Oldengaerde wordt er geluncht op landgoed Overcinge bij Havelte.

Het middagprogramma is enigszins onder voorbehoud. Na een route langs havezate Ansen, havezate Rheebruggen en Huis te Ruinen bezoeken we zo mogelijk Huis te Echten, waarna we via een lommerrijke route doorrijden naar het prachtig gelegen kerkje van IJhorst, waar de familie De Vos van Steenwijk ligt begraven. We sluiten de dag af met een kopje koffie of thee en iets lekkers op havezate De Havixhorst.

Reisinformatie

Prijs: €69,- p.p.

Inclusief:
– Lunch
– Koffie/thee met gebak

Vertrek:
08.45 uur Groningen, centraal station bushalte bij de rondvaartboot
09.15 uur Assen, station (bushalte A)

Terugkomst:
17.30 uur Assen, Drents Archief en station
17.45 uur Assen, parkeerplaats de Bonte Wever
18.15 uur Groningen, bushalte rondvaartboot

Heeft u nog vragen? Bel gratis: 088 - 277 81 00