Groepsdagtocht 34: Amsterdam en Zaansche Schans vanaf het water

Houdt u van varen? Dan moet u beslist deze vaartocht van Amsterdam naar de Zaanse Schans eens gaan proberen! Hier heeft u enige tijd om rond te lopen en het dorp te verkennen.
Al vanaf
 58,00
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Groepsdagtocht 34: Amsterdam en Zaansche Schans vanaf het water

Houdt u van varen? Dan moet u beslist deze tocht van Amsterdam naar Zaandijk eens gaan proberen! In Amsterdam noord, aan de steiger van de voormalige historische NDSM werf, ligt het schip voor u gereed. De trossen gaan los en na de afvaart zitten we direct op het IJ, waar we tussen de vrachtschepen en wellicht een passerend cruiseschip koers zetten naar Zaandam. We varen door het havengebied van Amsterdam, de op één na grootste haven van Nederland. Na de schutting in de Wilhelminasluis varen we de Zaan op. Dit was vanaf 1800 het centrum van de ‘food industry’. Vooral cacao import door de Amsterdamse haven leidde tot groei en bloei van aanvankelijk kleine bedrijfjes zoals Blooker en Van Houten cacao. Maar ook grote namen zoals Verkade, Lassie, Droste, Duyvis en Bruynzeel hebben hier hun roots. De vaartocht over de Zaan door ’s wereld oudste industriegebied biedt uitzichten op oude pakhuizen en de historische fabrieken.

We meren af bij de Zaanse Schans. Hier heeft u enige tijd om rond te lopen en het dorp te verkennen. Wat niet veel mensen weten, is dat de Zaanse Schans een woon-werkgebied is anno 1850, wat vrij toegankelijk is om te bezoeken. Het bestaat al sinds 1961. U treft hier de eerste kruidenierswinkel van de heer Albert Heijn. Zijn latere supermarkt-concern dat uitgroeide tot Ahold heeft nog steeds zijn hoofdkantoor in Zaanstad. Verder zijn de plaatselijke molens beroemd. U kunt er een paar bezichtigen en hun producten kopen: specerijen en mosterd. Na uw bezoek aan de Zaanse Schans staat de comfortabele bus weer op u te wachten. U heeft vandaag per boot en te voet ons mooie Nederlandse cultureel erfgoed in de Zaanstreek ervaren – een fantastische belevenis! Op de heenreis drinken we koffie in Tollebeek en wordt deze dagtocht op de terugreis besloten met een driegangendiner.

Inclusief: 1x koffie met gebak, boottocht en driegangendiner.

Mocht u nog andere wensen hebben bij deze dagtocht? Laat het ons weten en we bekijken de mogelijkheden.

Reisinformatie

Prijzen*:
– 31-35 personen: € 73,50 p.p.
– 36-40 personen: € 69,50 p.p.
– 41-45 personen: € 65,50 p.p.
– 46-50 personen: € 62,50 p.p.
– 51-55 personen: € 60,50 p.p.
– 56-62 personen: € 58,- p.p.
* Op basis van prijspeil 2022

Inclusief:
– 1x koffie met gebak
– boottocht
– driegangendiner.

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.