Groepsdagtocht 19: Uniek Veenhuizen

Ga 200 jaar terug in de tijd en beleef het verhaal van Johannes van den Bosch en de eerste kolonisten (paupers & pioniers) die in de Vrije Koloniën van Weldadigheid een nieuwe toekomst vonden. In Frederiksoord treft u deze unieke historische plek en treed u in de voetsporen van de eerste paupers en ervaart u hun onvergetelijke verhaal via een unieke multimediale tijdreis.
Al vanaf
 45,50
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Groepsdagtocht 19: Uniek Veenhuizen

Velen van u denken bij de plaats Veenhuizen uitsluitend aan de gevangenis maar Veenhuizen heeft meer (historie) te bieden. Nabij de bestemming ontvangt u eerst 2x koffie met cake in het Verenigingsgebouw waarna u een rondleiding krijgt bij het vierde gesticht. De drie gestichten in Veenhuizen waren bestemd voor de opvang van bedelaars, wezen en armen uit alle delen van Nederland. Iedereen die in deze gestichten overleed eindigde uiteindelijk in wat in de volksmond genoemd werd het op de begraafplaats, vierde gesticht.

Na deze interessante rondleiding heeft u de keuze om bij de vakmannen van Maallust of Kaaslust een bezoek te brengen. Kiest u voor bier of kaas? Tijdens uw bezoek ontvangt u een proeverij en een kopje koffie. U verlaat Veenhuizen en gaat op weg naar een restaurant waar u van een heerlijk driegangendiner geniet alvorens u weer veilig thuis wordt gebracht.

Reisinformatie

Prijzen*:
– 31-35 personen: € 53,50 p.p.
– 36-40 personen: € 51,- p.p.
– 41-45 personen: € 49,- p.p.
– 46-50 personen: € 47,50 p.p.
– 51-55 personen: € 46,50 p.p.
– 56-62 personen: € 45,50 p.p.
* Op basis van prijspeil 2022

Inclusief:
– 2 x koffie met cake
– rondleiding begraafplaats
– bezoek met proeverij en koffie
– driegangendiner

Opstapplaats(en):
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Data:
In overleg af te stemmen en onder voorbehoud van beschikbaarheid.