Rondvaart Zwolle + bezoek Koloniën van Weldadigheid

We varen met de rondvaartboot “achter de geraniums” door de grachten van de oude Hanzestad Zwolle. Daarna zetten we per touringcar de reis voort naar het nieuwe interactieve museum de Kolonie van Weldadigheid in Frederiksoord. Om een goed beeld te krijgen van de verhalen stappen we op de kolonietrein voor een rit door het gebied.  Na de rondrit geniet u onderweg naar huis van een heerlijk diner.

 

 

Al vanaf
 67,00
Vraag een vrijblijvende offerte aan

Beschrijving

Achter de geraniums – seniorenreis

We reizen vandaag naar de Hanzestad Zwolle, de stad van de ‘Blauwvingers’, waar de bus wordt verruild voor een kleurrijke rondvaartboot genaamd “Achter de Geraniums”. U zult wel zien waarom… De kapitein en zijn bemanning verwelkomen u aan boord van dit speciale schip en nemen u mee op rondvaart door de grachten van de oude vestingstad Zwolle. U stapt daarna weer in de touringcar om naar een verder verleden te rijden, naar het dorpje ‘Echten’. De oudst bekende gegevens van het bestaan van Echten dateren namelijk uit 1181! Bij het theehuis Teatime wacht u een heerlijke Engelse theetafel met een scone en verschillende koekjes en chocolade, heerlijk!

 

Met een zoet gevulde maag reist u door naar Frederiksoord. Ga 200 jaar terug in de tijd en beleef het verhaal van Johannes van den Bosch en de eerste kolonisten (paupers & pioniers) die in de vrije Koloniën van Weldadigheid een nieuwe toekomst vonden. In het nagelnieuwe museum ‘de Proefkolonie’ in Frederiksoord maakt u een unieke multimediale tijdreis. Na afloop ontvangt u nog een kopje koffie. Vervolgens stappen we op de kolonietrein voor een rit door het gebied waardoor u een nog beter beeld krijgt van de verhalen die u zojuist in het museum heeft gehoord. Na de rondrit met de tram gaat u weer richting huis en geniet u onderweg nog van een heerlijk diner. U bent tussen acht en negen uur weer thuis.


Prijs
€ 67,00 per persoon

Inclusief
Entree
1 x koffie met turfje
rit met kolonietram,
Engelse theetafel met lekkers
rondvaart en diner.

Data en tijden
Volgen

 

 

Route en tijden

Prijs
€ 67,00 per persoon

Inclusief

Entree
1 x koffie met turfje
rit met kolonietram,
Engelse theetafel met lekkers
rondvaart en diner.