Oorlogsreizen: 5-daagse ‘Slag om de Ardennen’ (vervallen)

 

Deze unieke battlefield reis is vervallen, wij bieden ook nog een oorlogsreis naar Normandië aan (van 12 – 16 september), lees hier meer.

 

“The Battle of the Bulge” is één van de meest bekende veldslagen tijdens WO 2. In december 1944 lanceerden Duitse troepen in de Ardennen geheel onverwacht een laatste grote wanhoopsoffensief, ook wel bekend als operatie ‘Wacht am Rhein’. Onder begeleiding van een deskundige gids treden we in de voetsporen van de militairen die betrokken waren bij deze slag en bezoeken we historische locaties die centraal stonden bij deze bekende slag. Behalve natuurlijk de overnachting en alle maaltijden zijn de begeleiding van een zeer deskundige gids en entree’s van interessante musea inbegrepen. Dit is de meest complete reis (van 24 – 28 oktober 2022) die op dit gebied wordt aangeboden! Naast deze unieke battlefield reis bieden we ook nog een oorlogsreis naar Normandië aan, lees hier meer.

 

 

 

Al vanaf
 556,00

Legenda

Green
Datum beschikbaar
Partial
Datum beperkt beschikbaar
Gray
Geen geldige reisdatum
Red
Datum is volgeboekt

Beschrijving

Oorlogsreizen: 5-daagse ‘Slag om de Ardennen’ (24-28 oktober 2022)

Deze unieke battlefield reis is vervallen, wij bieden ook nog een oorlogsreis naar Normandië aan (van 12 – 16 september), lees hier meer.

In december 1944 lanceerden Duitse troepen in de Ardennen geheel onverwacht een laatste grote wanhoopsoffensief, ook wel bekend als operatie ‘Wacht am Rhein’. Het doel was de aanvoerlijnen van de geallieerden af te snijden en door te stoten naar de haven van Antwerpen. De volledig verraste Amerikaanse troepen hielden dapper stand in wat later the Battle of the Bulge werd genoemd. “The Battle of the Bulge” is één van de meest bekende veldslagen tijdens WO 2. Onder begeleiding van een deskundige gids treden we in de voetsporen van de militairen die betrokken waren bij deze slag en bezoeken we historische locaties die centraal stonden bij deze bekende slag. Behalve natuurlijk de overnachting en alle maaltijden zijn de begeleiding van een zeer deskundige gids en entree’s van interessante musea inbegrepen. Dit is de meest complete reis (van 24-28 oktober 2022) die wij in samenwerking met Battlefield Tours organiseren die op dit gebied wordt aangeboden!

 

 


De prijzen zijn inclusief

• Reis per Comfort Class touringcar
• 4 hotelovernachtingen
• 4x ontbijt
• 4x lunchpakket
• 4x diner
• Begeleiding van een deskundige gids
• Excursiegids
• Entree voor 2 musea
• Diner op de terugreis

 

Prijs

€ 556,- per persoon (o.b.v. twee-persoonskamer)
Boekingskosten € 3,50 per boeking
één-persoonskamertoeslag € 75,-


Vertrekdatum en -tijd
 (24 oktober 2022)

07.00 uur Vertrek Groningen, Arriva Touring, Bornholmstraat 60
09.30 uur Vertrek Utrecht, P+R Lunetten
10.45 uur Vertrek, Eindhoven, Centraal Station


Aankomstdatum en -tijd
(28 oktober 2022)

13.00 uur Aankomst Eindhoven, Centraal Station
14.15 uur Aankomst Utrecht, P+R Lunetten
16.45 uur Aankomst Groningen, Arriva Touring, Bornholmstraat 60


Hotel

U verblijft in Hotel Floréal in La Roche en Ardenne. Het hotel beschikt over kamers die standaard zijn voorzien van een televisie, telefoon en een koelkastje. Bovendien kunt u gratis gebruik maken van de Wi-Fi. De badkamer beschikt over een douche, toilet en een föhn.

 

Deze Battlefield tours worden aangeboden via Arriva Touring en kunnen makkelijk en veilig via onze boekingsformulier geboekt worden. U ontvangt na uw boeking direct een automatisch verstuurde boekingsbevestiging, zodat u weet dat Arriva Touring uw boeking in goede orde heeft ontvangen. Arriva Touring hanteert de voorwaarden van de brancheorganisatie (KNV). Wij adviseren een ieder om een annuleringsverzekering af te sluiten.


Onze partners

Logo lre battlefield

 

Programma

Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:

Dag 1. Maandag 24 oktober 
Vanaf de opstapplaatsen rijden we via Maastricht België binnen. Via de Hoge Venen en de heuvel Mont Rigi gaan we naar de Ardennen. De heuvel is de dropzone van de Duitse parachutisten onder luitenant-kolonel Von der Heydte in de nacht van 16 op 17 december ’44. In La Roche en Ardenne checken we in bij ons hotel waar we vier nachten zullen verblijven. Het diner vindt plaats in het hotel.


Dag 2. dinsdag 25 oktober

We willen de gebeurtenissen op chronologische volgorde vertellen en daarom staat de eerste dag in het teken van de slag om Bastogne. We brengen een bezoek aan de stad en de slagvelden rondom. We zien Noville en de schuttersputten in het Bois Jaques bij Foy en Bizory waar de mannen van de 101e Airborne divisie vochten tegen de Duitsers. Vervolgens stoppen we bij de tankkoepel in Magaret. We rijden langs het kleine gehucht Mont, naar het centrum van Bastogne waar we op eigen gelegenheid de lunch kunnen gebruiken. ( lunchpakket ) Hierna bezoeken we het Bastogne War Museum , gelegen bij het memorial van Mardasson. Het herinneringscentrum, gewijd aan de Tweede Wereldoorlog, vertelt de bijzondere geschiedenis van de Slag om de Ardennen. Op weg terug naar het hotel maken we een stop bij de bunker van Assenois om vervolgens via de westzijde van Bastogne naar de Duitse begraafplaats bij Recogne te rijden, waar bijna 6900 Duitsers liggen begraven die zijn omgekomen tijdens de gevechten in de Ardennen. Diner in het hotel en overnachting in het hotel.

Dag 3) Woensdag 26 oktober
Vandaag bezoeken we de noordelijke Ardennen en nemen een kijkje in het centrum van Manhay dat pal op de frontlijn lag. Hier lagen de Duitsers in de nacht van 24 op 25 december te wachten om in een kraakheldere nacht in de aanval te gaan. Manhay viel in Duitse handen. Vervolgens horen we bij Grand Menil hoe de Task Force McGeorge per abuis voor Duitse troepen werd aangezien waardoor 39 mannen werden gedood door eigen bommen. Maar ook hoe de aanval toch doorzette en de Duitse opmars werd vertraagd hetgeen beslissend was voor de hele verdere operatie naar de Maas. We rijden verder via Bras, Erria, Mont Jacques naar Büllingen waar we stoppen bij het monument van de eerste Divisie. Na gelegenheid voor de lunch ( lunchpakket )maken we een wandeling langs het Hasselpath. Dit gebied werd door België, Amerika en Duitsland in 2000 officieel erkend als beschermd gebied. In het bos bevinden zich nog zichtbare stellingen (kuilen en versterkte schuilplaatsen) die afwisselend werden bezet door Amerikaanse en Duitse troepen. Het dient ter herinnering en als symbool van vrijheid en verzoening. Daarna vervolgen we onze route via de Elsenborn heuvelrug naar Poteau. Hier lag het belangrijke kruispunt dat van strategisch belang was vanwege zijn ligging op de Amerikaanse bevoorradingsroute van St. Vith naar Vielsalm. Langs Vielsalm en Salmchateau rijden we naar Baraque de Fraiture. Het plaatsje bestond destijds uit niets meer dan een kruispunt met drie boerderijen en hun bijgebouwen. Het kruispunt op het hoogste punt in de Ardennen was een van de belangrijkste van de regio. Hierna keren we terug naar ons hotel.

 

Dag 4. Donderdag 27 oktober
We volgen vandaag de route van de Kampfgruppe Peiper en beginnen met een bezoek aan Baugnez/Malmedy. Het stadje stond ten tijde van WOII onder Duits bestuur. Hier doodden in 1944 Duitse troepen vele tientallen Amerikaanse gevangenen hetgeen bekend staat als het ‘bloedbad van Malmedy’. In het museum Baugnez 44 Historical Center ( inclusief ) probeert men de laatste grote operaties en veldslagen voor de geest te halen die plaats vonden tijdens het offensief “Operatie Wacht am Rhein”. Dit om de nagedachtenis van de Slag om de Ardennen in leven te houden. Dan rijden we langs Ligneuville en Beaumont naar Stavelot waar de gelegenheid is voor de lunch ( lunchpkket ). Hier slaagde de Kampfgruppe er, op 18 december, in de Amerikanen te verdrijven. Via Stoumont rijden we naar La Gleize waar de opmars van de Duitsers werd gestopt. We nemen een kijkje bij een van de weinig overgebleven Duitse Tiger tanks bij het Historical Museum “December ’44”. Aansluitend rijden we via Chevron naar het monument van Werbemon waarmee we terug zijn gekomen bij het begin van de inzet van de 82ste Airborne divisie. We sluiten de dag af met een diner bij ons hotel.


Dag 5. Vrijdag 28 oktober 2022

Ontbijt in het hotel en check-out. Het dorp Henri-Chapelle werd op 11 september 1944 bevrijd door de 1ste Infanteriedivisie van het Amerikaanse leger. Dit is ook de plaats waar vele militairen, die tijdens het Ardennenoffensief omkwamen, liggen begraven. Na een bezoek aan deze Amerikaanse militaire begraafplaats keren we terug naar Nederland waar we de Amerikaanse begraafplaats bij Margraten bezoeken. Hier liggen onder meer Amerikaanse militairen die tijdens de operatie Market Garden omkwamen. We besluiten deze zeer indrukwekkende reis met een slotdiner waarna u weer veilig naar de opstapplaatsen wordt teruggebracht.

NB: Het programma kan door onvoorziene omstandigheden aangepast worden.

Hotel
U verblijft in Hotel Floréal in La Roche en Ardenne. Het hotel beschikt over kamers die standaard zijn voorzien van een televisie, telefoon en een koelkastje. Bovendien kunt u gratis gebruik maken van de Wi-Fi. De badkamer beschikt over een douche, toilet en een föhn.