Aanpassingen dienstverlening Arriva Touring i.v.m. Covid-19

Hierbij willen wij u informeren over de maatregelen die wij hebben genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Arriva Touring houdt zich aan de voorzorgsmaatregelen en richtlijnen van het RIVM. Net als veel andere bedrijven hebben ook wij aanvullende maatregelen genomen om hieraan bij te dragen. Als gevolg hiervan voert  Arriva Touring , tot nadere berichtgeving, een aantal aanpassingen door  in onze dienstregeling en bedrijfsvoering. Met het nemen van deze maatregelen geven wij de prioriteit aan de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en de voortgang van het werk. 

Een aantal medewerkers werkt tot en met 1 juli afwisselend op kantoor
Een aantal medewerkers werkt tot en met 1 juli afwisselend op kantoor, maar zoveel mogelijk vanuit huis. Zij kunnen hier inloggen op de systemen en zijn telefonisch of per e-mail voor u bereikbaar.

Bezoekafspraken zoveel mogelijk telefonisch of via een videocall 
Wij vragen onze medewerkers afspraken met relaties zoveel mogelijk om te zetten naar een telefonische afspraak of een videocall. Fysieke afspraken gaan alleen door als dit echt noodzakelijk is.

Uitvoeren van werkzaamheden
Uiteraard blijven wij er alles aan doen om de contractverplichting die wij hebben te borgen. Dit gebeurt echter wel binnen de richtlijnen die het RIVM en de overheid aangeven. Vanuit deze richtlijnen hebben wij maatregelen genomen zodat onze werkzaamheden zoveel mogelijk doorgang kunnen hebben. 

Reist u met de bus? 
Dan verzoeken we u om achter in te stappen. De deur aan de voorzijde blijft gesloten. Met posters op de deur verwijzen we u naar de achterkant. In verband met de richtlijnen van het RIVM hebben wij momenteel minder personeel én minder reizigers. Het maatschappelijk belang van (openbaar) vervoer is groot. Wij proberen en willen onze reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn. Tenslotte vervoeren we ook dagelijks veel reizigers die werkzaam zijn in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken. 

Op dit moment adviseert het RIVM om de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven. Dit betekent:
•           regelmatig de handen te wassen;
•           in de binnenkant van hun elleboog te hoesten en te niezen;
•           papieren zakdoekjes te gebruiken;
•           geen handen te schudden en
•           waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Tot slot, wij staan voor u klaar zoals u van ons gewend bent. Ook in deze situatie willen wij een proactieve partner zijn. U kunt op ons rekenen ook in geval van calamiteiten en aanvullende wensen vanuit uw organisatie. 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Arriva en Arriva Touring via arriva.nl/corona.

Hier ziet u ook een verwijzing naar de site van OV-NL.nl, waar alle landelijke OV-gerelateerde informatie op staat. Of kijk op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) https://www.rivm.nl/ en https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus